Cu putin timp inainte ca Parlamentul European sa voteze rezolutia prin care va aproba tratatul de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana ministrul Integrarii Europene Ene Dinga a declarat intr-un interviu acordat InfoPro ca Guvernul roman a trimis Bruxellului "un raport cu progresele" Romaniei.

Ministrul spune ca statul roman este foarte optimist in privinta aderarii mai ales ca acordul politic al Comisiei Europene a fost deja obtinut.

Rezolutia privind aderarea tarii noastre la Uniunea Europeana recunoaste eforturile realizate de Romania in perspectiva aderarii, dar subliniaza si faptul ca este nevoie ca aceste directii sa fie continuate, in special in domeniul justitiei si afacerilor interne, precum si in cel al luptei impotriva coruptiei.

Si in privinta acestui aspect ministrul Ene Dinga se arata destul de linistit, mai ales ca guvernul roman a trimis la Bruxelles un raport in care europarlamentarii sunt informati ca unele dintre problemele pe care le-am avut au fost rezolvate.

In documentul care va fi votat astaz de Parlamentul European se spune ca obiectivul comun este realizarea celor mai bune conditii posibile pentru aderarea Romaniei la forul comunitar. De subliniat insa si faptul ca Ollie Rehn - comisar pentru extindere - este de parere ca Romania se afla pe drumul cel bun si spera ca nu va fi nevoie sa recomande amanarea aderarii cu un an.