Lansarea are doua evenimente:

  • 14 aprilie, ora 20:00, Casa Studentilor – concert Iris
  • 15 aprilie, ora 17:30, Restaurant Pallace – primul Forum al Informatiei in Craiova

    Ascultatorii din Craiova au acum ocazia sa descopere muzica de calitate pe care Radio Delta RFI o promoveaza de mai bine de 15 ani. Muzica noastra, nu neaparat comerciala, este puternic incarcata emotional, cu un mesaj bine structurat si original.

    Ce putea fi mai potrivit pentru lansarea Delta RFI la Craiova decat un concert IRIS, o trupa legendara a carei cariera se confunda cu muzica buna?

    Exista certe asemanari intre muzica trupei IRIS si muzica pe care Delta RFI o promoveaza. Cel mai recent single al lor, "Spre Ziua", se afla in playLIST – clasamentul Delta RFI.

    Concertul de pe 14 aprilie contine cele mai bune piese ale formatiei IRIS, din 1977 si pana astazi. In deschidere canta cei de la ADN.

    Cel de-al doilea eveniment al lansarii, Forumul Informatiei este un proiect European initiat de Radio France Internationale si realizat in spiritul "cafenelelor literare".

    O data pe luna, o cafenea sau un restaurant devin locul unor reuniuni unde se discuta relaxat, la o cafea, diverse teme de actualitate alese de catre jurnalistii nostri. La aceste intalniri participa personalitati cunoscute pe plan local, national si international.

    Tema acestei editii a Forumului Informatiei este "Cum pot fi atrasi investitorii la Craiova?".
    Oras cu aproape 300 de mii de locuitori, Craiova cunoaste din plin problemele tranzitiei. Iar Guvernul pare constient de aceste dificultati, deoarece Prim Ministrul Calin Popescu Tariceanu a ales Craiova pentru una din primele vizite din teritoriu.

    La eveniment sunt invitate personalitati ale vietii economice si politice din Craiova printre care Gheorghe NEDELESCU – viceprimar al orasului Craiova, Ionel GROZA – subprefectul Judetului Dolj, Mircea CANTAR – redactor sef al ziarului Cuvantul Libertatii si Constantin RUDNITCHI – jurnalist, redactor sef al revistei Bilant.

    Forumul se va desfasura in prezenta Excelentei Sale, Hervé BOLOT, Ambasadorul Frantei in Romania, a dlui Jean-Claude KUENTZ, Directorul general adjunct al RFI si a dnei Gabriela STOICA, membru CNA

    Ca filiala a unui mare radio international, Radio Delta RFI doreste sa fie la Craiova, ca si la Bucuresti sau Iasi, o alternativa, o sursa de informatii demna de incredere, intr-un peisaj populat in mare parte de radiouri muzicale.

    Radio Delta RFI poate fi receptionat in Bucuresti pe 93,5 fm, in Iasi pe 97,9 fm si de acum la Craiova pe 94,0 fm.