Cei mai bine informati dintre romani nu stiu prea bine cand si cum va avea loc denominarea monedei nationale, arata intrebarile care au fost puse, in centrul Capitalei, unor bucuresteni.

Din trei cetateni intervievati, alesi din categoria oamenilor de clasa sociala cel putin medie, care, teoretic, ar trebui sa fie bine informati, unul singur a raspuns corect, iar aceasta doar la doua dintre cele trei intrebari puse.

Acestea au fost intrebari simple, primele la care trebuie sa cunoasca oricine raspunsul. Primele la care raspunde si Banca Nationala a Romaniei, pe subsite-ul sau dedicat denominarii leului: cand intra in circulatie leul nou, cand iese din circulatie leul vechi si cat mai poate fi preschimbat acesta in noua moneda.

Amintim ca 1 iulie acest an este data la care vor intra in circulatie noile cupiuri. Ele vor putea fi folosite in paralel cu cele vechi pana la 1 ianuarie 2007. Acestea vor putea fi preschimbate in noua moneda, pana la 1 ianuarie 2010.

Exista un proiect BNR, care ar trebui sa fie discutat in Parlament, in baza caruia leul vechi ar urma sa poata fi preschimbat oricat, pana la disparitia sa naturala din economiile oamenilor.

Sursa: Emisiunea "Bilant", Radio Mix FM, Bucuresti