Presedintele Traian Basescu a cerut restringerea sferei de activitate a PNA la marea coruptie si o mai buna selectare a procurorilor acestei institutii. Seful statului a avertizat ca detine probe, potrivit carora unii procurori ii informeaza pe inculpati sa nu se prezinte la parchet, deoarece urmeaza sa fie arestati.

Presedintele Traian Basescu a lansat acuzatii grave la adresa procurorilor Parchetului National Anticoruptie. "Unii dintre procurorii anticoruptie ii informeaza pe cei cercetati in dosarele instrumentate de ei sa nu se prezinte la audieri pentru ca urmeaza sa fie arestati", a afirmat, ieri, seful statului.

In acest sens, presedintele a precizat ca i-a cerut lui Amarie sa faca o selectie a procurorilor din PNA si sa creasca nivelul calitatii profesionale a acestora.

"Atributiile PNA sint extrem de largi, iar cea mai mare parte a dosarelor solutionate se refera la cazuri mici de coruptie sau la cele rezultate in urma unor denunturi.

De mica coruptie se poate ocupa orice procuror, si nu procurorii PNA, care au salarii mai mari cu 40 la suta decit cele ale colegilor lor din alte Parchete tocmai pentru ca lucreaza in aceasta institutie", a apreciat Basescu.

Drept urmare, presedintele a cerut sa se ingusteze palierul de activitate al PNA "pentru a se ocupa de marea coruptie, care nu a fost atinsa pina acum de nici o institutie din Romania".