Rambursari de TVA pentru firmele cu datorii ale lui Hayssam

articol preluat din Romania Libera

Directia Generala a Finantelor Publice Buzau a declansat miercuri o serie de controale la firmele din judet detinute de omul de afaceri romano-sirian Omar Hayssam, care, desi ar fi avut datorii la stat, ar fi beneficiat, pe parcursul a patru ani, de rambursari de TVA de peste 100 de miliarde de lei.

Directorul Directiei Generale a Finantelor Publice Buzau, Rodica Mocanu, a declarat miercuri ca inspectorii vor verifica modul in care in perioada 2001-2004 a fost returnata TVA pentru firmele detinute de Hayssam in judetul Buzau, desi societatile aveau datorii la bugetul de stat, iar procedura legala prevede ca banii sa fie directionati catre acoperirea datoriilor in cazul in care firma

respectiva are de dat bani la bugetul statului. Conform sursei citate, Foresta Nehoiu a beneficiat de rambursari de TVA in valoare de 3 miliarde de lei, iar o societate-capusa, Best Wood, tot din Nehoiu, ar fi primit peste 100 de miliarde de lei.

Romania Libera - 14 aprilie 2005

Hayssam a incasat sume uriase, necuvenite, din rambursari de TVA

Afacerile de miloane de dolari care l-au plasat pe Hayssam printre cei mai bogati romani, par sa fie realizate aproape in totalitate pe ''tunuri'' trase statului, in mare parte in perioada 2000 - 2004.

Cu toate ca societatile controlate direct sau prin intermediari de Omar Hayssam inregistrau datorii colosale la bugetul de stat, aceluiasi Omar Hayssam, Directia Finantelor Publice Buzau ii returna sume astronomice din TVA, in perioada 2001 - 2002.

Adica exact cind Ion Vasile, tatal jurnalistei Marie Jean Ion- disparuta in Irak - s-a aflat in fruntea judetului. De altfel in editia de astazi a unui ziar local, deputatul de Buzau Aurel Gubandru a declarat ca l-a vazut pe Omar Haysam in 2002 la ziua de nastere a fostului prefect.

Realitatea TV