Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa" organizeaza in perioada 17 - 24 aprilie cea de-a doua editie a „Festivalului de Peste", dedicat in acest an pestilor rapitori.

„Festivalul de Peste" este proiectat ca un mozaic de activitati care vor satisface nevoia de educatie si cultura, precum si nevoia de agrement a vizitatorilor muzeului.

Evenimentul include o expozitie surpriza dedicata pestelui rapitor, expozitie de acvarii profesioniste cu pesti exotici si autohtoni, conferinte pe teme de interes pentru un public variat, lectii deschise, concursuri pentru copii, etc.

Programul se adreseaza pescarilor si familiilor lor, iubitorilor de peste si tuturor celor interesati de traditiile romanilor.

Festivalul debuteaza pe 17 aprilie cu conferinta „Pescar - prada - pradator", sustinuta de la orele 11.00 in amfiteatrul muzeului de Malin Musatescu, redactor coordonator al revistei „Aventuri la pescuit". Pentru ca „Festivalul de Peste" se desfasoara in Postul Pastelui, in aceeasi zi, de la orele 12.15,

parintele Dumitru Pintea, paroh al bisericii Izvorul Tamaduirii Mavrogheni, va sustine conferinta „Cale spre Inviere".

De asemenea, in zilele de 20 si 21 aprilie, la orele 11.00 si 15.00, vizitatorii pot beneficia de ghidaj gratuit in expozitia „La vanatoare de pesti", care va fi deschisa pana la 1 iulie.

Din cadrul „Festivalului de Peste" nu vor lipsi activitatile si concursurile pentru copii care pot participa vineri, 22 aprilie, de la orele 18.30, la seara de basm „Legendele faunei". Tot lor le este dedicata si ziua de 23 aprilie cand va avea loc concursul de desene pe astfal „Tara Pestilor", cu incepere de la orele 12.00.

Editia din acest an a „Festivalului de Peste" se va incheia pe 24 aprilie, in Duminica Floriilor, cu o expozitie culinara cu preparate din peste, cu vanzare, organizata de RFD Jurilovca Holding si Pro European Catering, in holul muzeului.