Intr-un interviu publicat astazi in cotidianul francez "Le Figaro", presedintele Traian Basescu face citeva afirmatii extrem de transante despre politica externa a Romaniei. El sustine ca europarlamentarii care spun ca Romania nu e pregatita de aderare se insala, Romania fiind decisa sa-si onoreze toate promisiunile.

Basescu transmite un mesaj si Uniunii Europene, spunind ca a venit timpul ca aceasta sa se implice mai mult in politica de securitate si sa inceteze sa ne "mai bata pe umeri si sa ne felicite".

Presedintele Traian Basescu este extrem de categoric in interviul luat de jurnalista Arielle Thedrel. Seful statului se declara convins de capacitatea Romaniei de a-si indeplini obligatiile asumate in fata UE. El da o replica naucitoare europarlamentarilor sceptici in aceasta privinta: "Ca sa fiu dragut, voi spune ca acesti europarlamentari nu stiu ce spun".

Mai mult, Basescu se arata revoltat de pasivitatea Frantei si Germaniei in ceea ce priveste asigurarea securitatii pe continent, invitindu-le sa lase deoparte aceasta politica "moale".

Basescu se reafirma ca un adept al parteneriatului cu Marea Britanie si SUA, fara a pierde ocazia de a fi un avocat al presedintelui Ucrainei, Victor Iuscenko.

In ceea ce priveste politica interna, Basescu anunta ca justitia are in acest moment in vizor o serie de "rechini". Mai mult, presedintele sustine ca este vorba despre oameni care se afla acum deasupra oricaror banuieli de implicare in acte de coruptie.