Ieri dimineata, la prima ora, Ion Craciunescu a venit la sediul CCA avind in mina caseta meciului Dinamo - FC National 4-0. L-a chemat in biroul sau pe George N. Gherghe si au analizat impreuna fazele controversate.

La final a anuntat pedeapsa pentru cei doi arbitri pe care ii considera vinovati: Ionica Serea si asistentul Ispas Cojocaru.

Primul va fi dat afara in toamna de pe lista FIFA, dar Craciunescu deja a anuntat UEFA ca el nu mai este apt sa arbitreze meciuri internationale pe 2005. In plus, a fost retrogradat in Divizia C pe termen nelimitat.

Cojocaru a fost si el retinut de la delegari internationale pentru un an si trimis in esalonul al treilea probabil pina la finalul acestui sezon. Ion Craciunescu si-a justificat masura intr-o singura fraza.

"Eu merg pe linia mea si tai in carne vie", a declarat dupa care a lasat privirea in pamint din cauza faptului ca avea lacrimi in ochi.

CE II REPROSEAZA CRACIUNESCU

Trei faze pro-Dinamo

Presedintele CCA a spus ieri ca i-a imputat lui Serea 3 dintre cele patru decizii importante luate de acesta in meciul de miercuri. Craciunescu i-a reprosat eliminarea lui McKain si cele doua penalty-uri acordate gazdelor. In schimb, vilceanul a considerat ca Lita a meritat cartonasul rosu.

"Ce dracu sa mai comentez fiecare faza in parte, ca a fost de risu-plinsu' ce s-a petrecut acolo", a spus Ion Craciunescu.

CULISE

A vrut sa-l dea afara din arbitraj

Miercuri seara, dupa ce a aflat de prestatia lui de la meciul Dinamo - FC National, Ion Craciunescu l-a sunat pe Serea. "Imi pare rau pentru tine, dar te voi da afara din arbitraj", i-ar fi zis seful CCA. "Asta este, aveti dreptate", i-a replicat focsaneanul.

Craciunescu a inchis telefonul si s-a confesat apoi apropiatilor: "Raspunsul lui Ionica m-a imblinzit. Cred ca e exagerat sa-l scot din activitate". Serea a ajuns acasa dupa miezul noptii si a povestit ce i-a zis sotiei. "I-am spus asa: «Sa vezi miine, ca ma va da afara din arbitraj».

Sint baiat istet si dupa discutia cu dinsul am inteles exact mesajul".

CE RASPUNDE SEREA

„Decizia lui Craciunescu e exagerata"

Ionisa Serea a primit cu calm pedeapsa. "Asta este viata", a spus la inceput, dupa care l-a intepat pe Craciunescu. "Este exagerata, dar ce pot sa fac eu, sa ma pun cu Craciunescu? Sint prea mic intr-un razboi atit de mare. De fapt, sint un simplu pion, un nimeni. Eu am murit corect si cinstit.

E adevarat, am gresit, dar n-am luat spaga, altii, stiti voi bine cine, n-au fost ca mine. Timpul va demonstra daca eu la acest meci doar am gresit sau am avut interese asa cum se speculeaza. Cu aceasta masura, Craciunescu va baga si mai mult in sperieti arbitrii", a fost replica lui Ionica Serea.

COJOCARU ACCEPTA DECIZIA

„Am fost un dobitoc"

Asistentul Ispas Cojocaru a fost mult mai blind in declaratii dupa ce a auzit ca e scos un an de zile de pe plan international si va fi trimis sa oficieze la Divizia C. "Am fost un dobitoc ca m-am bagat in acele decizii. Am gresit grav.

Tinind cont de ceea ce vrea sa faca domnul Craciunescu in arbitrajul romanesc, e o pedeapsa meritata. Cind faci erori te mai poti supara pe cineva? Pe mine sint suparat, atit. Problema mea e alta. Mi-e teama sa nu fiu catalogat ca alti arbitri din trecut, ca as fi arbitrat la comanda lui Dinamo.

N-am nici o legatura cu acest club si sint dispus sa fiu dat afara din arbitraj daca se va dovedi ca eu am fost implicat intr-un aranjament la acest meci", a fost de parere Cojocaru.