Ion Craciunescu a spus ieri ca nu are nici o informatie ca erorile arbitrilor ar fi fost influentate de conducerea lui Dinamo.

Rep: Domnule Craciunescu, de ce ati luat aceste decizii cu Serea si Ispas Cojocaru?

Ion Craciunescu: Pentru ca au gresit grav, iar eu nu stau la discutii. Cind am venit in fruntea Comisiei am spus clar ca nu accept nici un fel de compromis si ma tin de cuvint. Este foarte greu sa-mi explic erorile arbitrilor. Si pentru ca au gresit vor trebui sa plateasca foarte scump.

Rep: Credeti ca Serea si Cojocaru au fost influentati de Dinamo?

Ion Craciunescu: Nu asociez numele cluburilor cu ce au facut arbitrii pe teren. Nu-mi permit sa vorbesc pe premonitii, pentru ca nu am nici un fel de informatii ca Serea ar fi implicat intr-un aranjament cu Dinamo.

Rep: Responsabilitatea dumneavoastra care este?

Ion Craciunescu: Ca n-am fost eu pe teren in locul lui Serea sa arbitrez. Va spun sincer, cind am citit in Gazeta Sporturilor titlul acela "Ca pe vremea lui Postelnicu", era sa ma urc pe pereti de nervi. Mai bine primeam in fund cite 20 de suturi de la fiecare ziarist din Romania, decit sa vad asa ceva scris.

M-a durut mult, mai ales dupa o noapte in care n-am dormit nici un minut. Sint intr-o stare de tensiune incredibila.

Rep: L-ati anuntat pe Serea de decizia luata?

Ion Craciunescu: Da si mi-a zis ca a gresit si ca isi duce crucea pina la capat. Asta este viata, dar vreau sa vad si eu ca in fotbalul romanesc se vor lua masuri si cu antrenori sau jucatori, atunci cind gresesc, asemanatoare cu cele luate de mine.

Eu am taria sa dau afara un arbitru, dar daca vrem ca fotbalul sa mearga bine, sa fie sanctionati si jucatorii care fac ironii ieftine, la fel ca si valoarea lor, pe seama arbitrajelor.