Cei 12 marinari romani salvati din naufragiul cargoului "Lujin 2" (ex-"Fagaras"), pe coasta de nord-est a Algeriei, sunt asteptati, azi, sa se intoarca acasa, pe calea aerului. Ei povestesc ca n-au mai vazut niciodata de cand sunt pe mare o asemenea grozavie. Nava a fost lovita, succesiv, de doua valuri de peste zece metri.

Unii spun ca inaltimea apei care a maturat totul in cale trecea chiar si de 15 metri, ajungand aproape de 20 de metri. In cateva secunde, cei care au avut ghinionul sa se gaseasca "descoperiti" in calea furiei au fost azvarliti peste bord.

Mecanicul-sef Feizula tocmai se pregatea sa-si puna vesta de salvare, cand al doilea val l-a smuls de langa ofiterul III Sorin Soroceanu si l-a aruncat in abis. Echipele de salvare au gasit, dupa ore lungi de cautare, cadavrele capitanului secund Viorel Gafencu, sefului de echipaj Ion Burlacu si, abia alaltaieri, al mecanicului-sef Feizula.

Acasa, la Constanta, nimeni n-a mai inchis un ochi de la aflarea vestii. Rudele vor ca, dupa atata durere si lacrimi, sa-i poata inmormanta pe cei dragi cum se cuvine.