Procurorii Parchetului General au cerut, ieri, Tribunalului Bucuresti un al doilea mandat de arestare preventiva pentru Omar Hayssam, impotriva caruia au formulat noi acuzatii: bancruta frauduloasa, crima organizata si spalare de bani.

De asemenea, Parchetul a solicitat mandate de arestare si pentru Mohammed Omar, fratele lui Hayssam, Mihai Nasture, cumnatul sau, Gheorghe Iosif si libanezul Emile Raja El Assal, asociati ai lui Hayssam in grupul Manhattan, pentru aceleasi acuzatii. Mohammed Omar nu se afla in tara in prezent, insa ceilalti trei au fost retinuti de procurori miercuri noaptea.

Ieri au fost adusi la instanta de judecata incatusati.

Toti cinci sint inculpati intr-un dosar referitor la falimentarea SC Foresta SA Nehoiu din Buzau. Intre 2001 si 2004, Omar Hayssam si Gheorghe Iosif, vicepresedintele Consiliului de Administratie de la Foresta SA, au vindut activele societatii - in special terenuri - catre alte sase firme, controlate de gruparea din care faceau parte.

Cu banii obtinuti din aceste tranzactii, Omar Hayssam ar fi trebuit sa achite datoriile societatii la bugetul statului, dar acest lucru nu s-a intimplat. De fapt, procurorii spun ca toate sumele erau rulate si „spalate" prin conturile personale si firmele cumnatului sau, Mihai Nasture. Acesta intocmea si documente false, prin care se asigura o aparenta legala pentru toate tranzactiile financiare.

La ora inchiderii editiei, magistratii Tribunalului Bucuresti nu luasera inca nici o decizie cu privire la arestarea celor cinci inculpati.