Tot mai desele iesiri necontrolate ale lui Gigi Becali au determinat Consiliul National al Audiovizualului (CNA) sa organizeze joi dimineata o intilnire cu moderatorii si cu sefii redactiilor sportive de la cele mai importante televiziuni.

Tema intilnirii? Modalitati de a stopa "derapajele" patronului stelist, altfel CNA "va incepe sa taie chitante", dupa cum s-a exprimat presedintele Ralu Filip, referindu-se la amendarea posturilor TV.

"Nu va mai lasati invitatii sa-i faca pe unii catei, lichele, javre! Il cultivati foarte mult pe Gigi Becali si nu atit pe probleme de sport, cit pe impresiile lui despre Copos sau Boloni. Zice «Boloni e o lichea!».

Cine ii da lui dreptul sa spuna ca Boloni e lichea? Daca n-ati mai difuza aceste declaratii, poate ca Gigi Becali, vazind ca nu e bagat in seama, s-ar cenzura. Asa, se aboneaza la 3-4 posturi si ii mitraliaza pe toti", a spus Ralu Filip.

Madalin Ionescu, moderatorul talk-showului "Miezul problemei" de la National TV, a incercat sa explice ca "e greu sa-i impui lui Gigi Becali anumite lucruri. El este un papagal, o pasare rara, venit dintr-un anumit mediu si nu poate discuta decit la un anumit nivel".

Ralu Filip a replicat insa: "L-am vazut pe Becali mergind la OTV sa ne povesteasca el ce le face lui Huidu si lui Gainusa daca-i prinde. E inadmisibil. Este creatia dumneavoastra, a oamenilor de televiziune, impuneti-i sa se opreasca!".

"Am vrut sa-mi dau fiul la fotbal, dar familia a sarit: «Sa nu faci asta! Vrei sa se ocupe alde Gigi Becali si Dumitru Dragomir de el?!»"

Attila Gasparik, vicepresedintele CNA

"E normal ca moderatorii sa ma domoleasca cind zic sau . Eu o sa vorbesc, ei or sa ma opreasca pentru ca iau amenda, dar eu o sa spun mereu, spre exemplu, ca George Copos e un catel. A fost si va fi toata viata un catel"

Gigi Becali

--------------------------------------------------------------------------------

Dialog despre audienta

In timpul discutiei, Horia Ivanovici, moderatorul emisiunii "Fanatik" de la PrimaTV, a vrut sa explice ca anumite lucruri nu i se pot impune lui Gigi Becali. A urmat un dialog amuzant cu Ralu Filip.

Ralu Filip: Domnu' Ivanovici, bine ca ati deschis subiectul... Daca Becali nu e incurajat, cum a fost la ultima dumneavoastra emisiune, se opreste.

Ivanovici: L-am incurajat eu?

Ralu Filip: Da, altfel ce rost avea intrebarea: "Dar de Iordanescu nu ne mai spuneti nimic?". Vedeti ca dumneavoastra ii cereti? Puteati sa-l intrebati concret ceva despre antrenorul Iordanescu.

Ivanovici: Da, dar toti vrem audienta!

Ralu Filip: Sinteti sigur ca numai asa se face audienta?

--------------------------------------------------------------------------------

Becali si demnitatea umana!

Ieri dimineata, la sediul CNA, moderatorii si sefii departamentelor de sport de la cele mai importante posturi TV au fost informati de presedintele Ralu Filip ca multe dintre aparitiile la televizor ale lui Gigi Becali incalca decizia 248 a Consiliului privind "protectia demnitatii umane".

A scazut nivelul intelectual

Membrul CNA Dan Grigore, celebrul pianist si membru in clubul suporterilor de elita ai Rapidului, a spus in timpul discutiilor ca nivelul intelectual din jurul fotbalului a scazut dramatic in ultima vreme.

El a exemplificat: "Prin 1969, eram la o bursa la Viena si chiar profesoara mea, celebra Cella Delavrancea, imi trimitea prin posta taieturi din ziarul «Sportul» cu cronicile de la meciuri. Va dati seama? Cella Delavrancea iubea fotbalul".

Din arhiva:

  • ProGigi: baronii sticlei