Oleg Serebrian, presedintele Partidului Social-Liberal din Republica Moldova a declarat in cadrul emisiunii "Romania la raport" realizata de Carol Sebastian la Radio MIX ca "in Republica Moldova a avut loc o revolutie pasnica".

El a aratat ca opozitia de dreapta (Partidul Social-Liberal si Partidul Popular Crestin Democrat) a avut de ales intre a "scoate rusii din Republica Moldova cu ajutorul comunistilor sau a scoate comunistii din Republica Moldova cu ajutorul rusilor".

Serebrian a apreciat ca a fost ales "raul cel mai mic" si ca prin aceasta optiune opozitia de dreapta din Republica Moldova a avut un rol important in alegerea presedintelui republicii.

Oleg Serebrian a declarat ca opozitia de dreapta a acordat votul de investire presedintelui Vladimir Voronin numai dupa ce acesta, si-a asumat in mod public o serie de conditii pentru care opozitia a luptat in ultimii patru ani in Republica Moldova.

Presedintele Partidului Social-Liberal din Republica Moldova a apreciat ca ultimele declaratii facute de presedintele Traian Basescu referitoare la Republica Moldova "au sunat foarte incurajator". "Deschiderea acestuia fata de Marea Neagra este apreciata de majoritatea comentatorilor si factorilor de decizie din Republica Moldova" a mai declarat Serebrian.