Centenarul mortii scriitorului francez Jules Verne este marcat de o serie de manifestari culturale sub egida UNESCO in toate tarile francofone.

Copiii si tinerii pasionati de literatura si aventuri din Romania vor avea ocazia sa-l redescopere pe parintele literaturii SF, cu prilejul caravanei "Centenar Jules Verne" programata in perioada 16 aprilie-24 octombrie.

Centenarul mortii genialului scriitor, marcat anul acesta sub egida UNESCO, prilejuieste organizarea in tarile francofone a unor manifestari dedicate lui Jules Verne, intre care se numara si "Caravana centenar Jules Verne", programata in Romania in perioada 16 aprilie-24 octombrie.

Caravana va strabate, pornind din Capitala, mai toate localitatile mari din tara: Giurgiu, Craiova, Targu Jiu, Timisoara, Arad, Oradea, Cluj, Pitesti, Brasov s.a.

Evenimentul include expozitii de carte din bogata bibliografie a lui Verne, concursuri de eseistica si desene pe teme inspirate din literatura semnata de Jules Verne, organizate sub auspiciile Ambasadei Frantei la Bucuresti.

La caravana sunt asteptati sa participe cat mai multi elevi, concursurile fiind dotate cu numeroase premii in carti.

Prima etapa a caravanei debuteaza sambata la Bucuresti, pe esplanada Teatrului National, unde vor fi instalate pana pe 19 aprilie corturi cu expozitii documentare si de carte consacrate lui Jules Verne.