- Dupa ce a pactizat cu lumea interlopa, Hrebenciuc si-a luat consilier din randul acesteia. A pierdut 43 de documente secrete, pe care le dusese acasa. In acea perioada era deseori vizitat la domiciliu de consilierul sau Kamel Kader, om de incredere in PDSR -

"Kamel Kader intra la Cotroceni si la Guvern ca la el acasa, iar eu, cu legitimatie, trebuie sa fiu insotit de politisti. Generalul Vasile Ionel, consilier prezidential, ar trebui sa-si aduca aminte despre banii pe care ii varsau in 1992 unii cetateni straini la Cotroceni" (generalul Gheorghe Florica, fost comisar general al Garzii Financiare - martie 1996)

"Acest cetatean (Kamel Kader - n.n.) e mai roman decat multi romani" (Dan Iosif, declaratie la Clubul sportiv CFR Timisoara - iunie 1993)

La putin timp dupa ce am dezvaluit infiltrarea lui Kamel Kader pana in Palatul Victoria (a fost mai mult decat consilier personal al secretarului general - facea parte si din Comisia de Protocol pentru Relatii Externe a Guvernului), Hrebenciuc a pierdut 43 de documente secrete, chiar si plicuri provenite de la SRI, nedesfacute.

Documentele sosisera la Guvern prin cifrul de stat, in perioada februarie '93-septembrie '94 (in acest timp Kamel Kader era consilierul lui Hrebenciuc).

12 dintre documentele disparute se refereau la participarile de la Forumul Crans Montana. Taman locul unde cetateanul roman Kamel Kader, consilier in Guvernul Romaniei, a aparut ca membru al delegatiei palestiniene.

Respectivele documente fusesera luate in primire de sefii de cabinet ai secretarului general Ion Ghircoias si Dorin Liciu. Acestia i le-au dat lui Hrebenciuc, care le-a dus acasa.

Surse apropiate Guvernului ne-au relatat in acea perioada (1995) ca imparatul oilor si omul care dicta pretul tigarilor in Banat, Kader, isi facea veacul mai mult la domiciliul lui Hrebenciuc (deh, ii era consilier).

Se stia si de "atractia" palestinianului pentru documente secrete. De la Guvern mai disparusera numeroase documente, dar niciodata un pachet de 43.

Cert este ca la scurta vreme dupa retragerea legitimatiei de consilier la Guvern, Kader a disparut subit din Romania, dupa ce a intentionat sa candideze la alegerile parlamentare si-i dadea sfaturi de taina lui Hrebenciuc, sa nu cumva sa greseasca in trebile tarii. Kader, in perioada disparitiei documentelor secrete, devenise un fel de scutier al lui Hrebenciuc, era unul dintre intimii sai.

Abia dupa ce am publicat lista documentelor secrete, in august 1995, a fost schimbat si cifrul de stat. Prietenul si consilierul lui Hrebenciuc a avut timp destul sa se foloseasca de cifru, de la inceputul lui '95 pana in august, cand am dezvaluit pierderea "hartoagelor".

Legitimatia de consilier guvernamental eliberata lui Kader de Hrebenciuc facea minuni. Implicat intr-un scandal pe Aeroportul Timisoara, nababul Kader a scos patalamaua si a scapat imediat din ghearele Politiei.