«Nascuti la comanda. Decreteii», semnat de Florin Iepan, si «Blestemul ariciului», al lui Dumitru Budrala, au fost deja prezentate la unele festivaluri internationale de film, de unde s-au intors si cu unele premii.

Asa cum v-am mai povestiti, una dintre serile Zilelor Filmului Romanesc va fi dedicata recentului hit al Festivalului de la Berlin, pelicula «Lost and Found», format din sase scurt-metraje semnate de sase regizori din centrul si estul Europei si care trateaza tema «generatii».

Proiectul reuneste patru filme de fictiune, un documentar si un film de animatie. Unul din cei sase cineasti este romanul Cristian Mungiu, care si-a prezentat la Berlin filmul de scurt metraj «Curcanii nu zboara», ce o are in rolul principal pe tanara actrita Ana Ularu.

Regizorul Cristian Mungiu a povestit ca filmul «Curcanii nu zboara» preschimba o intamplare reala pe care a trait-o in calitate de martor: „Odata, pe la inceputul anilor ’90, m-a rugat tatal meu sa escortez de la Iasi la Bucuresti un Moskvici cu un doctorand basarabean care venea pentru prima data in Romania, aducand printre altele ca plocon pentru indrumatorul lui de doctorat din Bucuresti un

borcan de smantana, un volum de poezii si un curcan viu. Dar filmul, pana la urma, s-a deplasat in alta zona". Cristian Mungiu va fi prezent in festival si pe post de scenarist al scurt metrajului «Canton», in regia lui Constantin Popescu Jr.