Sobre si meticulos organizate, funeraliile Printului Rainier, decedat pe 6 aprilie, la 81 de ani si dupa 56 de ani de domnie, au avut loc in prezenta a circa 800 de persoane, capete incoronate, reprezentanti politici internationali si membri ai familiei princiare din Monaco.

Sicriul cu trupul neinsufletit al Printului Rainier al III-lea de Monaco, purtat de carabinieri, a fost ridicat din Palatul Monaco si depus in catedrala, in timp ce, din Fort Antoine, au fost trase 36 de lovituri de tun anuntind in mod traditional decesul unui membru al familiei princiare.

Printre oamenii politici prezenti s-au numarat presedintele francez, Jacques Chirac, si sotia sa, Bernadette, Regele Juan Carlos al Spaniei, fosta imparateasa Farah Pahlawi a Iranului, Printul Andrew din Marea Britanie si Printul Joaquin al Danemarcei.

Participantii la ceremonie au parcurs pe jos traseul pina la palatul princiar, unde a fost organizata o receptie, iar sicriul a ramas in catedrala, unde a fost inhumat seara, intr-un cadru privat. Cripta in care a fost depus Rainier este lipita de cea in care a fost ingropata fosta sa sotie, Grace, de la a carei moarte tragica, in 1982, el a ramas neconsolat.