Compania de cercetare Nielsen/Netratings a ajuns la concluzia ca numarul vizitatorilor site-ului Mozilla care isi descarca browserul open-source Firefox s-a dublat in ultimele noua luni.

Firefox a ajuns la aproape 5% din piata browserelor, determinand liderul pietei, Internet Explorer, sa scada sub pragul de 90%.

In luna martie, peste 2,6 milioane de persoane au vizitat site-ul Mozilla pentru a obtine informatii despre browserul open-source si pentru a-l descarca, se arata in studiul Nielsen/NetRatings.

Ken Cassar, director de analiza strategica la Nielsen/NetRatings, a declarat ca Firefox, care le ofera utilizatorilor un instrument simplu pentru blocarea ferestrelor nesolicitate, este mai putin expus la atacurile cu virusi si ofera posibilitatea navigarii pe mai multe site-uri simultan in cadrul unei singure ferestre cu tab-uri multiple.

Compania de cercetare a anuntat de asemenea ca Mozilla.org, a inregistrat 4,1 milioane de vizitatori unici in luna martie, in crestere fata de 3,4 milioane din ianuarie, 3,1 milioane in februarie, sau 1,1 milioane in martie 2004.