Cu -16 la "adevar", Stiinta este deja cu un picior in "groapa" Diviziei B. Baietii lui Zenga au fortat cit a fost nevoie, iar noaptea scursa a fost una de doliu in Banie.

De peste 40 de ani pe prima scena, cu patru titluri de campioana, cu o semifinala de cupa europeana jucata, oltenii au mai stabilit un record. Negativ.

Sint aproape de esalonul secund. Mai sint doar zece etape. Aseara, Steaua n-a vrut sa-i scoata din coma provocata de Dinel Staicu. Cind esti bolnav, nici cei peste 30.000 de spectatori care iti ureaza sanatate nu sint de-ajuns. Gazdele au inceput in forta, dar s-au stins repede.

Schumacher si Buhus au incercat sa destabilizeze defensiva bucurestenilor, dar efectul a fost de genul unei aspirine cind ai o boala cronica.

Claudiu Dragan a fost ca un puroi, stricind firavele actiuni de atac. Treptat, Dorinel Munteanu a devenit omul care a controlat mijlocul terenului, pasele sale facindu-l gelos pe orice specialist in topometrie.

Radoi a curmat toate pasele haotice ale adversarilor, in timp ce Nicolae Dica I-a produs pusee de febra si tensiune ridicata bosniacului Guso.

In minutul 34, Dorinel l-a gasit ideal pe mijlocasul Stelei care a inscris plasat cu capul si Craiova era deja pregatita sa-si aranjeze ceasul pentru ora 11:00.

La reluare, oltenii sint mai incisivi si Plesan trimite putin pe linga poarta, mentinind treze sperantele, la fel ca si Schumacher care a reluat din vole direct in bratele lui Tudor (55).

Lutu a mai dinamizat cit de cit actiunile gazdelor, dar actiunile oltenilor aratau ca un bolnav de astm care vrea sa respire, dar se chinuie din ce in ce mai mult si mai rau.

Totusi, in minutul 87 Stiinta a fost cel mai aproape de gol la sutul aceluiasi Lutu, scos in extremis, cu piciorul, de portarul Martin Tudor.

Ultimele zece etape vor arata pentru Craiova precum drumul final al unui condamnat la moarte.

Stiinta va trebui sa invinga in toate meciurile indiferent ca va juca la CFR Cluj, acasa cu Nationalul, la Bacau, acasa cu Brasovul, la Timisoara, in propriul fief cu Gloria, in Giulesti, acasa cu Apulum, in "Stefan cel Mare" sau cu Otelul.

Stelistii au aruncat torte pe pista

Suporterii ros-albastri condusi de Gica Mustata au aruncat cu torte pe teren imediat dupa golul marcat de Nicolae Dica, desi acest lucru este interzis de lege.

"Nu se mai poate continua asa, fanii lui Dinamo au torte la fiecare meci, in timp ce noi trebuie sa ne supunem regulilor. Vom incerca sa introducem si noi torte la fiecare meci de acum incolo, daca vom putea", a declarat, inainte de meci, Gica Mustata. (Mihai CALIN)

Gigi Becali n-a fost la meci

Suporterii Stiintei si-au indreptat tirul injuraturilor catre tribuna oficiala, unde ar fi trebuit sa fie patronul Gigi Becali (foto). Acesta nu a fost insa la meci, asa ca fanii Universitatii s-au rafuit doar cu galeria stelista.

Printre VIP-urile prezente la meciul de ieri s-a numarat si selectionerul Victor Piturca, care s-a intretinut minute bune inainte de partida cu actualul tehnician al Argesului, Sorin Cirtu. (Marius POPEANGA) daniel.nazare@prosport.ro

Vineri, 15 Aprilie

Arges - Poli Iasi 3-0

Sambata, 16 Aprilie

Farul - Sportul 1-1

Gloria - Brasov 2-0

Otelul - Poli T 1-0

Dinamo - CFR Cluj 4-0

Duminica, 17 Aprilie

Apulum - National 0-1

Rapid - Bacau 2-0

Craiova - Steaua 0-1