Startul emisiunii de pe B1TV nu anunta furtuna de jeg. Relaxat, Ioan Becali a incercat sa puna pe seama "figurilor artistice" amenintarile pe care, de-a lungul timpului, le-a rostit la adresa jurnalistilor: "Va fac de la briu in jos!" sau "Poate o sa va mierleasca cineva".

El a recunoscut ca s-a imbogatit in acesti ani, dar a sustinut ca "totul a fost cu acte". A negat ca au existat diferente de sume intre contractele vehiculate in tara si cele dezvaluite de presa din strainatate.

Momentul cind s-a enervat

Pe parcursul emisiunii, Catalin Tolontan i-a spus lui Ioan Becali ca "membri ai Comitetului Executiv al FRF sint sclavii dumneavoastra!". Becali a considerat expresia o jignire la adresa celor din FRF. "Sclavi in sens profesional", i s-a explicat. Degeaba se incinsese.

Grigore Cartianu, redactorul-sef adjunct de la Evenimentul Zilei, i-a amintit impresarului de momentele in care el insusi i-a numit aranjori si i-a criticat pe presedintii de club, multi din Comitetul Executiv, pentru blaturile pe care le-au facut. "Asa e, dom'le. Dar nu le ziceti sclavi?! Poate complici".

"Domnule Becali, Mircea Sandu a fost un presedinte foarte convenabil pentru dumneavoastra. De aceea il sprijiniti!"

Una dintre replicile jurnalistilor, care l-au enervat pe Becali

Nervii s-au facut furie

Imediat, a intervenit telefonic si Mircea Sandu care a negat faptul ca el i-a facut jocurile lui Ioan Becali. "Sa stiti ca am votat impotriva numirii lui Piturca, la primul sau mandat la echipa nationala", a pretins seful FRF.

Apoi a intervenit telefonic un alt jurnalist, care a spus ca el n-a auzit la una dintre conferintele de presa cum Becali ar fi amenintat ziaristii.

Cartianu l-a intrebat pe Ioan Becali cum reuseste ca, de fiecare data cind e atacat, sar citiva jurnalisti sa-l apere. "Adica sugerati ca le dau spaga!", s-a rastit Becali. "Spun doar ca ati viciat presa romana", i s-a raspuns. Deja era furios.

"Saracule care esti"

Instantaneu, lui Becali i s-a pus pata pe Cartianu. A inceput sa improvizeze scenarii fanteziste: "Stiu eu patru oameni care ti-au dat spaga!". "Va dau in judecata", i-a spus jurnalistul. Impresarul si-a mascat teama intr-o fabulatie si mai mare. El a spus ca se referea la alt Cartianu!

Apoi a izbucnit. Pe un ton dispretuitor, i-a spus jurnalistului: "Saracule care esti! Ma dai tu pe mine in judecata. Cine esti tu, ma?!!!". Radu Moraru a intervenit, moment in care Becali i-a facut halalere pe toti jurnalistii aflati in studio.

Moraru a incercat sa-l calmeze, Tolontan a incercat sa duca discutia spre fotbal, dar magnatul din Pipera se dezlantuise!

"Homosexual! Uite cum puti!"

A urmat o ploaie de insulte. "Uite cum puti. Miroase urit, dom'le, nu mai vin la emisiuni cu oamenii care nu se spala. Pai, bine, eu imi dau cu parfum Calvin Klein si tu vii imputit!", a strigat el catre Cartianu, care si-a pastrat cumpatul.

"Nu ma speriati! Se vede ca n-ati evoluat deloc", a replicat redactorul-sef adjunct al "Evenimentului". Apoi, in fata celor trei jurnalisti impietriti, Becali a inceput sa spuna despre opozantul sau ca e "homosexual, jartea, spagar si murdar".

Se ducea spre el cu scaunul ca sa-l adulmece, mimind ca este ingretosat de mirosul acestuia. Radu Moraru a cerut publicitate. Valul de invective se terminase. Pentru telespectatori.

Ce s-a intimplat in pauza publicitara

Impresarul l-a amenintat pe ziarist sa aiba grija pe unde merge

Ioan Becali a continuat insultele in pauza publicitara. S-a ridicat de pe scaun si a mers catre Cartianu, ca sa-l miroasa. La un moment dat, chiar l-a amenintat: "Esti o jartea de ziarist! Vezi pe unde mergi ca eu am o cautatura mai urita pe tine!".

Radu Moraru l-a avertizat sa se potoleasca: "Nu mai reiau emisiunea in aceste conditii!". Becali s-a enervat si mai tare si a plecat! La reluare, scaunul sau era gol.

Dupa citeva minute in care a explicat evenimentele, Moraru a anuntat ca nu va mai invita "oamenii de asemenea nivel" si a incheiat emisiunea.

"Are dreptate varul meu, Gigi, ca face pipi pe voi! Bai, se suie pe Maybach si face pipi pe voi de pe capota!!!"

Unul din strigatele lui Ioan Becali din culise

Basescu a sunat imediat

Telefonul lui Radu Moraru a sunat cind acesta iesise din studio. "E presedintele", a spus el, oarecum surprins. Era sub efectul izbucnirilor lui Becali. Cineva i-a facut legatura. A discutat citeva minute cu Traian Basescu, care a dorit sa vorbeasca apoi cu Grigore Cartianu.

Presedintele a spus ca e socat, ca nu a crezut ca se poate intimpla asa ceva si a spus ziaristilor sa nu se sperie. "Nu ne speriem noi dupa 15 ani! Avem pielea tabacita", i-a raspuns Cartianu.

Basescu a amintit ca din cauza acestei atmosfere el a refuzat sa mai mearga pe stadioane, desi este pasionat. "Au aparut Dinel Staicu, Becali si alte personaje din acestea!", a incheiat, tulburat si el, Traian Basescu.