Aseara, la Londra, au fost anuntate premiile pentru televiziune acordate de Bafta -Academia britanica pentru arta cinematografica si televiziune - echivalentul britanic al Oscar-urilor. Una din surprize au fost premiile acordate filmului Sex Traffic si actritei romance Anamaria Marinca:

Filmul in doua parti Sex Traffic - a obtinut premiul pentru cel mai buna serial de drama, iar Anamaria Marinca, care a debutat in acest fel la televiziune, si-a adjudecat titlul de cea mai buna actrita.

Actrita romana s-a impus astfel in fata unor nume consacrate precum Brenda Blethyn.

"Simt foarte multe lucruri dar nu le pot pune in cuvinte" - a declarat ea dupa ceremonie.

"E nemaipoment. Am crezut ca nu am auzit bine in momentul in care mi-a fost anuntat numele".

"Cred ca a fost important ca a fost povestita aceasta istorie, mai ales ca vin dintr-o tara care se confrunta cu acest gen de probleme", a adaugat ea.

Filmul Sex Traffic - despre exploatarea sexuala a femeilor si retelele care opereaza in Europa - are la baza povestea a doua surori din Republica Moldova, rapite si trecute ilegal prin Romania, Serbia, Albania, Bosnia si Italia, ca in cele din urma sa ajunga in lumea interlopa din Londra, unde, tradate si de

proxeneti si de politie, sunt nevoite sa duca o lupta dramatica ca sa supravietuiasca.

Povestea lor are reberberatii explozive, dand la iveala o coruptie pe scara larga.

Titlul de cel mai bun actor a fost acordat lui Rhys Ifans, pentru filmul "Not Only but Always", prezentat pe Canalul 4, in care il intruchipa pe celebrul actor de comedie Peter Cook, una din legendele filmului si televiziunii britanice.

Printre celelalte premii acordate, serialul Little Britain, care face furori in Marea Britanie - unul din marile succese inregistrate de BBC - le-a adus creatorilor si totodata protagonistilor sai, Matt Lucas si David Williams, doua premii - cel mai bun serial de comedie si cel mai bun actor de comedie.