Luni seara, la emisiunea 100% (Realiatatea TV), Robert Turcescu s-a intretinut pret de-aproape-un ceas cu sefa Cancelariei de la Cotroceni, consilier de stat Elena Udrea. In timpul conversatiei, d-na consilier a dovedit ca are preferinte muzicale clare (Cotabita, nu o deranjeaza manelele), dar o macina ceva incertitudini la capitolul Europa.

R.T: Ati auzit ca presedintele Norvegiei a declarat ca daca Romania si Bulgaria vor intra in UE, va declansa procedurile de referendum pentru ca populatia sa decida daca tara lor se va retrage din Uniunea Europeana?

E.U.: Nu ma ingrijoreaza. Romania va oferi garantii bla-bla, bla-bla...

In schimb, fosta consiliera de la Primaria Capitalei, acum la Cotroceni, nu se arata deloc ingrijorata ca Norvegia s-ar putea sa nu aiba presedinte deloc si ca tara asta nici macar nu e membra UE:)!.

De remarcat, o alta consiliera de la Primaria Capitalei, Cristina Pirvulescu, a fost invalidata de Parlament in functia de Ministru al Integrarii, la sfarsitul anului trecut, pentru ca nu a stiut cu ce se ocupa ministerul pe care ar fi trebuit sa-l conduca.

Respingerea Cristinei Pirvulescu, primul esec al echipei Tariceanu

Candidatura Cristinei Pirvulescu pentru portofoliul de ministru al Integrarii Europene a fost respinsa, ieri, dupa cum transmite Mediafax, de catre Comisiile parlamentare de politica externa, cu 17 voturi "impotriva" si 12 "pentru".

Comisia a dat aviz negativ pentru ca Pirvulescu nu a stiut sa raspunda la o serie de intrebari legate de responsabilitatile ministeriale, care i-ar reveni odata cu preluarea portofoliului Integrarii Europene.

In momentul votarii, Pirvulescu a fost invitata sa paraseaca sala, dat fiind caracterul secret al votului, insa ea, conform Mediafax, nu a mai fost gasita de expertii parlamentari, care vroiau sa o invite inapoi in sala, pentru a-i comunica rezultatul votului. Votul comisiilor este consultativ, decizia finala apartinind plenului parlamentului.

Este al doilea caz in istoria Romaniei post-decembriste cind comisiile parlamentare resping o candidatura ministeriala, primul fiind cel al lui Vasile Mois, fost senator FDSN, propus acum 12 ani pentru functia de ministru pentru relatia cu parlamentul. (C.O.- 28.12.2004)