Senatorii si-au inceput furtunos saptamana. O ora de dezbateri doar pentru a stabili daca o lege este organica sau ordinara. Proiectul de lege in disputa: Ordonanta pentru modificarea formularelor pentru declaratia de avere si pentru declaratia de interese.

Opozitia si Puterea s-au acuzat reciproc de tergiversarea votului pentru amanarea cat mai mult posibil a momentului in care demnitarii vor fi obligati sa-si modifice declaratiile de avere. Explicabil, de altfel, de vreme ce noile formulare obliga demnitarii sa declare nu numai veniturile sale personale, ci si pe cele ale familiei, mai precis ale sotiei si ale copiilor.

De asemenea, demnitarii trebuie sa-si declare toate colectiile de arta si bijuteriile, precum si bunurile mobile si imobile instrainate in ultimul an. Dupa o ora de discutii, presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a decis: "Domnilor, ne facem de ras! Avem o comisie de juristi". Asa ca proiectul de lege a ramas organic, asa cum e si legea pe care o modifica.

Odata trecut peste acest hop, senatorii au mai gasit un motiv pentru a amana votul final: cum sa voteze amendamentele depuse la comisia de specialitate. Alta jumatate de ora, alta decizie: vor fi votate mai intai amendamentele respinse de comisie si mai apoi cele admise. In total 51.