Astazi, PNA Timisoara va primi o cerere pentru citarea lui Dan Ioan Popescu in dosarul de coruptie in care au fost arestati mai multi directori ai Electrica Banat.

Conform PNA, contra unor sume de bani, in valoare totala de 830 de milioane de lei, Dan Viorel, director general la Societatea de Intretinere - Servicii Energetice Electrice Banat, din dispozitia lui Livius Milea, director general Electrica Banat si el arestat in acelasi dosar, ar fi achizitionat de la trei societati produse contrafacute si la preturi de opt ori mai mari.

„De joia trecuta, clientul meu s-a gindit ca trebuie citat Dan Ioan Popescu, dar i-a fost frica. Abia astazi (luni n.r.) a semnat documentul prin care solicita citarea fostului ministru in aceasta ancheta.

Noi vrem sa il citam ca martor pentru ca Dan Viorel spune ca Dan Ioan Popescu a cerut Electrica Bucuresti sa se faca achizitii de la cele doua firme, iar cei de la Electrica Bucuresti au discutat cu seful Electrica Banat.

Seful Electrica Banat, care platea pentru aceste produse, a cerut sa se lucreze cu cele doua firme. „Miine (marti n.r.) voi prezenta la PNA Timisoara cererea de citare a acestuia momentan ca martor in aceasta ancheta", a declarat ieri avocatul timisorean Florin Kovacs. Pe linga Dan Ioan Popescu, va mai fi citat si Lucian Boghiu, fost director general al Electrica.

PNA nu comenteaza

Seful PNA Timisoara, procurorul Vasile Vlad Speriusi a declarat ca nu pot fi facute publice detalii ale anchetei: „Nu pot sa va spun cit de sus mergem cu ancheta. Noi facem tot ceea ce trebuie facut pentru aflarea adevarului. Daca exista probe care duc catre ministri, in functie de statutul acestora, ancheta va merge mai departe pe procedura impusa de situatie.

Daca este cazul o poate prelua structura centrala a PNA. Mai multe detalii nu pot da pentru ca ar afecta bunul mers al investigatiei penale".

Prejudiciu de 100 de miliarde de lei

Potrivit PNA, dosarul privind Electrica Banat - in care au fost arestate preventiv sase persoane - priveste o retea de criminalitate economica organizata, care a provocat, potrivit evaluarilor de pina acum, un prejudiciu de o suta de miliarde de lei la bugetul de stat.

In afara de Dan Viorel, in dosar mai sint cercetati Ioan Livius Milea, director general al Electrica Banat, Gheorghe Erimescu, director comercial, si Iulia Crudu, sef Serviciu Aprovizionare la Societatea de Intretinere - Servicii Energetice Electrice Banat.