Acuzatiile lansate duminica de Mugur Ciuvica, potrivit carora 18 parlamentari s-ar afla in situatia de incompatibilitate, au inceput, de ieri, sa fie respinse de cei incriminati. Ieri, „Cotidianul" a descoperit un singur caz dintre cele 18, confirmat chiar de cel in cauza.

Liderul grupului PSD din Camera Deputatilor, Cristian Dumitrescu, a negat, ieri, acuzatiile potrivit carora se afla in incompatibilitate cu functia de parlamentar, deoarece ar fi si membru in consiliul de administratie al unei societati comerciale.

Dumitrescu a declarat ca a fost membru in Consiliul de Administratie al SC Contransimex SA pina la 21 februarie 2001, cind si-a prezentat cererea de demisie din functie. Solicitarea sa a fost aprobata de Adunarea Generala a Actionarilor din data de 15 aprilie 2001.

Dumitrescu a declarat ca numele sau s-a aflat pina acum pe lista membrilor CA al respectivei firme de antreprenoriat, deoarece Registrul Comertului nu a operat modificarile necesare. Si deputatul PPRM Liviu Almasan afirma, intr-un comunicat remis, ieri, ca s-a retras din functia de administrator al SC Activ Siscom SRL, din data de 3 ianuarie 2005.

Un alt deputat incriminat de Ciuvica, liberalul Dan Radu Rusanu, respinge si el acuzatia, precizind, ieri, ca s-a retras inca din 1993 din societatea Simbovicioara SRL. Rusanu afirma ca, incepind din 1993, toate actele firmei au fost semnate de Mihaela Secareanu, in calitate de administrator.

Rusanu ataseaza si copia actului de la Oficiul Registrului Comertului de pe linga Tribunalul Arges, care certifica retragerea sa din aceasta societate.

Un numar de 18 senatori si deputati apartinind tuturor grupurilor parlamentare, cu exceptia UDMR, sint in incompatibilitate si incalca Legea anticoruptie, a constatat Grupul de Investigatii Politice, condus de Mugur Ciuvica, in urma analizei datelor de la Parlament si Registrul Comertului.

Printre acestia era mentionat si numele lui Cristian Dumitrescu, deputat PSD de Vrancea, care figura, conform GIP, in evidentele Registrului Comertului, drept membru in Consiliul de Administratie la Societatea Comerciala de Antreprenoriat in Constructii, Industrie, Transporuri, Comert si Servicii Contransimex SA.