Agentia SAPARD va demara, incepind de azi, un amplu control al proiectelor de dezvoltare si imbunatatire a infrastructurii rurale realizate cu fonduri SAPARD. Actiunea va viza controlul proiectelor de modernizare a drumurilor, dar si a celor de alimentare cu apa si canalizare. Mai exact, se va pune accentul pe calitatea lucrarilor executate pina la aceasta data.

Se vor analiza lucrarile finalizate atit prin evaluarea aspectului exterior al drumurilor, gradul de deteriorare rezultat in urma exploatarii si al conditiilor meteorologice din aceasta iarna si primavara, cit si prin verificarea avizelor si a documentatiei aferente.

Echipele de control ale Agentiei SAPARD vor verifica aproximativ 62 de proiecte de imbunatatire a infrastructurii rurale.

Esantionul stabilit pentru actiunea de control cuprinde si 18 proiecte pentru care nu s-a efectuat inca nici o plata si care vor fi verificate din punct de vedere al respectarii procedurii de achizitii (servicii de proiectare, verificarea tehnica a proiectului, contractul pentru dirigentia de santier si achizitiile de lucrari).