Financial Times: Romania raspunde predicilor franceze

Presedintele Romaniei a avertizat Franta cu privire la repetatele critici referitoare la legaturile mai stranse pe care Romania le are cu Londra si Washington-ul. Basescu a explicat ca aceste relatii sunt de natura sa intareasca securitatea in zona Marii Negre, dar si ca impartaseste aceeasi politica economica liberala a Londrei.

  • Financial Times: Romania risca sa piarda o caruta de bani in procesele internationale
    Felul in care au fost tratati investitorii straini pana acum ar putea aduce Romaniei o serie de pierderi semnificative. Un organism de arbitrare al Bancii Mondiale, Icsid, se pregateste sa dea verdictul intentat statului roman de catre Noble Ventures, miza fiind de 350 de milioane de dolari.
  • Computer Business Online: France Telecom cheltuieste cu extinderea spre Est
    Operatorul francez de telefonie doreste sa isi mareasca participarea in Orange Romania de la 73,27 la 96,63%. Pentru tranzactie, France Telecom va plati 408 milioane de euro.. Orange are o cota de piata de 48%.
  • Canada.com: 14 grupari civice condamna atitudinea rasista de la meciul Steaua-Rapid
    Ecourile meciului Steaua - Rapid au ajuns pana in Canada, unde s-a aflat ca 14 organizatii au protestat impotriva manifestarilor anti-rrome de pe stadionul Ghencea.
  • Delhi Newsline: 24 de artisti indieni la bienala de la Arad
    Bienala din acest an de la Arad va gazdui, printre altele, si 30 de lucrari executate de 24 de tineri artisti din India.
  • Reporter.gr: Mittal vrea sa faca din Sidex cea mai mare companie din Romania
    Mittal Steel, fostul Sidex, este pe cale sa devina cea mai mare companie din Romania, cu o cifra de afaceri de 3 miliarde de dolari, de patru ori mai mult decat la momentul investitiei indiene, in 2001.