Curtea de Apel Bucuresti va lua in discutie, miercuri, contestatia lui Omar Hayssam fata de masura arestarii sale in al doilea dosar, referitor la spalarea unor sume de bani prin grupul de firme Manhattan.

Saptamana trecuta, procurorii instantei supreme au cerut Tribunalului Bucuresti emiterea unor mandate de arestare preventiva pe numele lui Omar Hayssam, Omar Mohamad (in lipsa), Emile Raja El Assal, Gheorghe Iosif si Mihai Nasture, solicitare ce a fost admisa, informeaza Mediafax.

Aparatorii celor cinci au facut recurs la Curtea de Apel Bucuresti, demers care se va judeca in 20 aprilie, instanta urmand sa stabileasca daca masura arestarii preventive a invinuitilor este legala.

Fratii Omar, Emile Raja El Assal, Gheorghe Iosif si Mihai Nasture sunt urmariti penal de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism in dosarul 276/D/P/2005, pentru bancruta frauduloasa, crima organizata si spalare de bani.

Omar Mohamad a plecat din Romania la inceputul lunii aprilie anul acesta, la scurt timp dupa ce a reusit sa obtina viza pentru Irak, sustin surse judiciare.

Potrivit procurorilor, probele adunate in dosar arata ca Omar Khaled Hayssam si Omar Mohamad (presedinte si, respectiv asociati, administratori al grupului de firme Manhattan), impreuna cu mai multe persoane, au initiat si organizat un grup infractional, pentru a comite infractiuni de natura economico-financiara si a

obtine beneficii materiale si financiare