Relatia lui Irinel Columbeanu cu Blanche, blonduta aceea excesiv de tacuta ce-si gasise adapost sub aripioarele sale picante si flasce, s-a impotmolit brusc, intr-un tirg din Moldova, cu scrisnet de frine, piriituri de macara si zgomot de trailer.

Dar pina sa ajungem la macara, hai s-o luam un pic de la ‘48: acum ceva vreme, prin toamna-iarna, mititelul ala cu cap rotund si grizonat a aparut pe strasse avind o mina lipita pe volanul Rolls-ului si una incirligata dupa o fatuca subtire, cu forme incerte, o mindrete de fata, fiica eroina a orasului Radauti, pe care o cheama Gabriela Botezat.

Drumul ei de la casa parinteasca, situata peste drum de gara Radauti, si pina la un titlu de Miss Romania, primit din mina lui Gheara, nu a fost nici lung si nici greu, ba dimpotriva.

Ei, uite ca aici voiam sa va aduc: peste drum de gara Radauti. |naintea noastra, insa, a ajuns acolo, trimisa de Irinel, o echipa de calfe si zidari ce a primit ordinul de a executa rapid schimbarea la fatada a casei parintesti a lui Blanche.

Nu stim cum arata inainte, dar dupa tratamentul facial (aplicat ca la carte de firma afaceristului aluia de l-a denuntat anul trecut pe Mischie) a iesit ceea ce vedeti in imagine. Mai era nevoie doar ca Irinel sa aduca si ceva aparatura specifica pentru ca aici sa functioneze, intru fericirea naselor si a soacrelor din localitate, salonul „Beauty Center Blanche".

Totul mergea tuns, ras si frezat, numai ca Blanche, suflet aprig de moldoveanca (vezi modelul Andreea Marin), nu se multumea doar cu imbratisarile moi ale protectorului sau, astfel ca a pastrat si relatia cu localnicul Cipri.

Un junior de vreo 22 de ani, care n-o conducea doar pe febletea columbeanului, ci si masina ei, un mertan SLK 320 pe care nici nu se uscase bine vopseaua cind i l-a daruit Irinel. Curind, bastanul a aflat ca investitiile sale se cam risipesc pe apa Moldovei si a pus piciorusul in prag, sugerindu-i fetei, cit a putut el de ferm, sa se mute la Bucuresti si sa i se dedice trup si suflet.

Blanche nu a priceput mesajul si a continuat sa joace la dublu, astfel ca nenea Columbeanu a decis sa rupa pisica in optispe (cica asta era numarul masinii, SV-18-PSK).

Asa cum trimisese zidarii, asa a trimis acum un colectiv de badigarzi ca sa ridice, cu macaraua si cu doua TIR-uri inchiriate din localitate, limuzina si tot ce apucase sa amenajeze in salonul de infrumusetare: de la mobila pina la prize si intrerupatoare. Da, ati citit bine: prize si intrerupatoare. Bine, naibii, ca n-au luat si centrala electrica a orasului, ca sa stie omul o treaba.