Omul de afaceri Omar Hayssam este cercetat de autoritatile americane, pentru derularea de operatiuni comerciale frauduloase pe teritoriul Statelor Unite. Mai mult, potrivit sursei citate, Omar Hayssam ar fi alimentat organizatii teroriste siriene.

Astfel, Hayssam, impreuna cu asociatul sau, Mohammad Munaf, care are tripla cetatenie - irakiana, romana si americana - si care a fost rapit cu jurnalistii romani in Irak, ar fi infiintat mai multe companii in statele Unite.

Potrivit ziarului Ziua, prin intermediul acestor firme, cei doi asociati ar fi derulat operatiuni comerciale in combinatie cu societati din Romania si Siria.

De asemenea, exista suspiciuni si asupra destinatiei banilor deturnati de Omar Hayssam. Se crede ca banii transferati de Hayssam din Romania in Siria, ar fi alimentat conturile organizatiilor teroriste. Este bine cunoscut faptul ca Siria este considerat de SUA drept un stat sponsor al terorismului.

Siria se afla pe lista Departamentului de Stat in privinta acestei categorii de state - sponsor ale terorismului. Bineinteles, in momentul in care s-a desfasurat o ancheta la Bucuresti, ea a intrat si in atentia autoritatilor americane.