Fratele mai mare al nou alesului Papa Benedict al XVI-lea preciza, ieri, cu putin timp inainte ca numirea acestuia sa devina publica, ca Joseph Ratzinger ar fi un pic cam batran pentru acest gen de misiune, relateaza agentia Reuters.

"La 78 de ani nu ar fi prea nimerit sa ti se incredinteze o asemenea misiune care presupune o implicare totala atat din punct de vedere fizic, cat si psihic", spune Georg Ratzinger, 81 de ani. «Pe masura ce te apropii de 80 de ani, ai din ce in mai putine garantii ca mai esti capabil sa te ridici din pat a doua zi dimineata, gata de treaba », mai spune acesta.

In plus, Georg Ratzinger era de parere ca va fi foarte dificil pentru fratele sau sa calce pe urmele unui papa precum Ioan Paul al II-lea.

«Nu poseda spontaneitatea acestuia si nu reuseste sa ajunga la inimile oamenilor atat de direct precum Ioan Paul al II-lea. Va fi o misiune dificila», mai precizeaza Georg Ratzinger. El isi descrie fratele drept o persoana normala, inteligenta, responsabila si sociabila.