Cativa lideri ai PSD sunt cercetati penal de procurorii din cadrul PCSJ pentru infractiuni pedepsite cu inchisoarea de la 6 luni la 5 ani.

Magistratii strang probe impotriva lui Ion Iliescu, Dan Ioan Popescu, Viorel Hrebenciuc si Marian Vanghelie, urmand a se decide oportunitatea punerii acestora sub urmarire penala.

Iliescu si Popescu "impart" dosarul 858/P/2004 in care se cerceteaza modul cum au incalcat cei doi prevederile art. 102 din Legea 373/2004 si au mituit electoratul.

Vanghelie se afla sub zodia articolelor 248 si 302 indice 1 din Codul Penal ce incrimineaza deturnarea de fonduri si abuzul in serviciu contra intereselor publice.

Viorel Hrebenciuc va trebui si el sa dea cu subsemnatul la Parchet in dosarul 156/P/2005 pentru ca nu si-a indeplinit - ori le-a indeplinit defectuos - atributiile de serviciu. Si Dan Nica are ceva probleme, el fiind cercetat pentru calomnie.

Daca pesedistii mai agreeaza propunerea lansata chiar de Popescu, toti cei de mai sus ar trebui sa se retraga din PSD sau sa fie exclusi din organizatii.