In Italia, premierul Silvio Berlusconi a anuntat ca isi va da demisia pentru a rezolva astfel criza politica.

Premierul a facut acest anunt miercuri in fata Senatului inaintea unui vot de incredere care era programat pentru maine.

"Coalitia noastra care a castigat alegerile in 2001 e acum in mare dificultate", a spus Silvio Berlusconi, anuntand in fata senatorilor ca isi da demisia, dar a adaugat ca va forma imediat un nou guvern, in incercarea de a depasi criza politica in care se afla Italia de cateva zile.

Demisia, spune domnul Berlusconi, a fost ceruta chiar de partenerii de coalitie cu care, de altfel, va forma noul cabinet.

Criza s-a declansat saptamana trecuta, cand cei trei ministri din partea Uniunii Crestin democrate au anuntat ca se retrag din guvern nemultumiti ca Uniunea si-a erodat capitalul politic si a inregistrat rezultate proaste in alegerile regionale din cauza participarii in guvern.

S-a vorbit si atunci de demisia guvernului.

Marti, Alianta Nationala anuntase ca cei cinci ministri ai sai si-au scris deja demisiile, urmand sa decida dupa-amiaza ce vor face.

Anuntul facut miercuri de Silvio Berlusconi limpezeste deocamdata situatia, dar, in acelasi timp, spulbera sperantele acestuia de a fi singurul sef de guvern care, dupa cel de-al doilea razboi mondial, reuseste sa ramana la putere alaturi de echipa guvernamentala un intreg mandat de cinci ani.