Ana Maria N., o eleva de doar 15 ani, a devenit, de citva timp, o adevarata prestatoare de servicii sexuale. La inceput "lucra" pentru baietii din clasa. Apoi, dupa ce vestea a facut inconjurul scolii, raza ei de activitate s-a extins. Mama ei este disperata si spune ca e dispusa chiar sa faca puscarie, numai sa-si aduca fiica pe drumul cel bun.

In dimineata zilei de marti, 19 aprilie, parintii unei fete din Slobozia s-au prezentat la sediul politiei pentru a reclama faptul ca fiica lor fugise de acasa duminica seara si nu aveau idee unde ar putea fi. Aproape in acelasi timp, eleva de 15 ani facea la rindul ei o reclamatie impotriva parintilor, la sediul Directiei pentru Protectia Drepturilor Copilului Ialomita.

Un caz deosebit

Conform declaratiilor unei angajate de la Drepturile Copilului, fata a reclamat ca, timp de zece ani, a fost abuzata emotional si, de citeva luni, fizic de cei doi parinti, care o bat in mod regulat.

Desi in deja celebrul Liceu de Arta Slobozia exista un pedagog pe linie de probleme psihologice, eleva de clasa a VIII-a nu a apelat la serviciile lui; ea a preferat sa tina sub tacere problemele de acasa. Directia a dat urgent cazul in lucru, angajatii trecind la prima etapa, cea de mediere a conflictului intre copil si parinti.

Cercetarile facute la domiciliu aveau sa scoata insa in relief chestiuni de neimaginat, atunci cind vorbim de o fata de doar 15 ani, cu implicatii sexuale periculoase si pentru un matur, cu atit mai mult pentru un copil.

Victima unui viol

Scandalul a izbucnit in seara zilei de luni, 18 aprilie. Suparati ca fata lor a lipsit de acasa cu o noapte inainte, parintii i-au aplicat o corectie fizica si au incuiat-o in camera. Apoi au plecat sa discute cu unii dintre colegii fetei, pentru a afla unde isi petrecuse aceasta noaptea.

"Am mers la baietii din clasa, pe care i-am gasit scrisi intr-o agenda, spune amarit tatal, Adrian N. Am avut surpriza sa aflam ca fetita mea se culcase deja cu citiva dintre ei. Ba, chiar unul m-a intrebat daca stiu ca fata mea fusese sechestrata si violata."

Stupefiati de ceea ce au auzit, oamenii s-au intors acasa pentru a sta de vorba cu fata. Acasa, surpriza! Fiica lor, profitind de faptul ca apartamentul se afla la parterul blocului, fugise pe fereastra.

Fata "presteaza" pe bani

Din pacate pentru ei, in urmatoarele ore cei doi parinti aveau sa descopere adevaruri de-a dreptul socante despre mezina familiei. Scotocind prin camera, cu speranta ca vor gasi un indiciu despre adresa la care s-ar fi putut refugia fata, mama a dat peste o scrisoare de amenintare scrisa de una dintre colegele ei de clasa.

In text, printre altele, se spunea: "Stiu multe despre tine, si daca ma superi te bat rau de tot. Am o arma secreta si o sa te ating la os cu ea". Cei doi parinti si-au continuat periplul pe la colegi si au aflat ca unul dintre ei, care are parintii plecati in Spania, le pune la dispozitie prietenilor garsoniera. "Am stat de vorba cu el.

Mi-a recunoscut ca acum citeva zile a incuiat-o pe fata cu un baiat in garsoniera si a venit abia dimineata de i-a descuiat. Este clar ca s-a culcat cu el pe bani, pentru ca a venit acasa cu bluze noi pe care nu avea cum sa si le cumpere.

A fost cumplit cind un coleg ne-a povestit cu ce o avea la mina colega care ii trimisese scrisoarea de amenintare: asta, colega, a primit 150.000 de lei de la un tinar pentru a-i facilita acestuia sa aiba raporturi sexuale cu fata mea. Adica, o codosise", ne-a spus tatal, extrem de afectat de cele intimplate.

Parinti disperati

Alaturi de el, mama fetei, care a imbatrinit parca peste noapte, nu-si poate retine lacrimile.

Oameni simpli, fara o situatie materiala deosebita, ei si-au crescut cu greu cei trei copii. Poate si de aici inversunarea cu care vor sa se termine cu bine toata povestea asta. "De citeva luni nu ne-am mai inteles cu ea. O fata de 15 ani sa vina noptile acasa la ora 2.00 sau 3.00? Este clar ca nu poate sa fie ceva in ordine.

Am urmarit-o de citeva ori, am vazut-o ca pleaca fardata la scoala si cu buricul gol. Ba, am si fost de citeva ori la scoala si i-am dus sa imbrace bluzoane decente, ca ne era rusine noua, ca parinti, cum ajunsese. Cind ajungea spre zori acasa si ii mai dadeam cite o palma, avea o privire care ma ingrozea, dadea ochii peste cap, cred ca era drogata.

Poate ca asa a intretinut primele acte sexuale, n-o fi stiut de capul ei", incearca femeia sa gaseasca o explicatie.

Politia cerceteaza

In cursul dupa-amiezii de marti, 19 aprilie, la citeva ore dupa ce a depus reclamatie impotriva parintilor, fata a ajuns in fata organelor de ancheta. Ea nu a negat informatiile cu privire la actele sexuale repetate cu colegi de clasa ori cu alti tineri. In fine, fata a decis sa-si retraga plingerea facuta la Protectia Copilului.

Ea si-a luat angajamentul ca nu va mai lipsi de acasa. A facut-o atit in fata politistilor care instrumenteaza dosarul, cit si in fata colegilor de scoala si a cadrelor didactice. Seful IPJ Ialomita, comisarul Aurel Vladulescu, a spus ca totusi cercetarile continua cu privire la violul caruia se spune ca i-ar fi cazut victima fata.