Ordinul nr. 463 din 14 aprilie 2005 pentru aprobarea termenului si procedurii de aplicare a noilor modele de marcaje, precum si a regimului stocului de marcaje.

Antrepozitarii autorizati si importatorii autorizati de produse accizabile supuse marcarii vor achizitiona de la Compania Nationala "Imprimeria Nationala" - S.A. numai banderole si timbre inseriate si inscriptionate cu elementele prevazute la pct. 26 aferent titlului VII "Accize" din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal.

Timbrele care nu sunt inseriate si numerotate in mod unic, precum si banderolele care nu sunt inseriate si numerotate, dar au inscriptionate cantitatea nominala exprimata in litri de produs continut si concentratia alcoolica, inregistrate in stoc la data de 31 martie 2005 de catre antrepozitarii autorizati pentru productie de produse accizabile supuse marcarii, vor fi declarate organului fiscal

competent pentru aprobarea notelor de comanda, pana la data de 20 aprilie 2005, si pot fi utilizate pana la epuizare, dar nu mai tarziu de data de 30 aprilie 2005.

Stocul de marcaje de natura celor mentionate mai sus, inregistrate la data de 30 aprilie 2005, isi pierde valabilitatea dupa aceasta data. Acest stoc se va inventaria si se va preda spre distrugere Companiei Nationale "Imprimeria Nationala" - S.A. in termen de 15 zile.