G reva declansata de ceferisti, ieri imineata, a dat peste cap traficul feroviar. Potrivit estimarilor furnizate de CFR Calatori, protestul ceferistilor a afectat cel putin 60.000 de romani care in mod obisnuit circulau cu trenul intre orele mentionate, la care s-au adaugat calatorii care erau in asteptarea legaturilor spre alte directii.

Oprirea trenurilor intre orele 7.00 si 9.00 a cauzat in tara si situatii mai putin confortabile. La Cluj, mai multe persoane au pierdut Rapidul de Budapesta, cu plecare la ora 9.00, neavand timp sa cumpere bilete, in timp ce o suta de elevi au fost nevoiti sa coboare din tren la cativa km de gara de plecare din cauza faptului ca trenul nu mai circula.

In Alba, greva a insemnat profituri sporite pentru patronii barurilor din gari. Calatorii plicitisiti de asteptare s-au indreptat spre o bere in bufetele din gari. in timpul grevei, in Gara de Nord din Bucuresti au sosit si suporterii echipei Rapid, care urmau sa plece la Brasov pentru a-si sustine echipa in urmatorul meci.

"Nu suntem suparati pe ceferisti ca au facut greva, ii intelegem ca vor si ei bani mai multi, noi oricum ajungem la Brasov la timp", au sustinut suporterii Rapidului. Pe timpul grevei, casele de bilete au fost inchise, in fata ghiseelor din Gara de Nord formandu-se cozi de zeci de oameni care voiau un bilet de tren.

La ora 9.00 fix, ghiseele s-au deschis, au inceput sa fie anuntate trenurile care pleaca (pentru cele care urmau sa vina fiind intarzieri), iar lumea s-a imbulzit, alergand pe peroane.

Greva de avertisment a ceferistilor, care ar putea fi urmata de o greva generala dupa Pasti, are drept scop obtinerea unor sporuri salariale de 10,8%, corespunzatoare majorarii retributiei minime pe ramura la nivelul salariului minim pe economie.