Obligativitatea vizelor pentru cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Marea Britanie va fi eliminata inaintea momentului aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, a declarat, joi, ambasadorul britanic la Bucuresti, Quinton Quayle.

Conform calendarului convenit cu membrii Comisiei Europene, Romania urmeaza sa adere la Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007.

"Suntem gata sa ridicam vizele cat mai curand posibil, dar este necesar ca, inainte, sa fie rezolvata problema imigratiei ilegale", a spus ambasadorul britanic.

Domnul Quayle s-a intalnit, joi, la resedinta care ii este rezervata pe durata misiunii sale diplomatice, cu premierul Calin Popescu Tariceanu, pentru a prezenta modul de colaborare a autoritatilor romane si britanice in procesul de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana.

La manifestare au fost prezenti directorul pentru afaceri europene din ministerul afacerilor externe de la Londra, Dominick Chilcott, precum si consilierii britanici care asista executivul roman in probleme de preaderare.