PSD post Congres: unii plang, altii petrec. Ion Iliescu s-a ascuns pe undeva, pesedistii nemaiavand informatii legate de soarta acestuia. "S-a dus in munti cu doamna Nina si cu Corina", spuneau ieri unii din tabara invingatorilor.

Noii stapani ai partidului erau insa curiosi sa vada daca astazi, la prima sedinta a noii conduceri a partidului, se va prezenta si Iliescu, in calitatea sa de lider al grupului senatorial al partidului.

Pana la sedinta de astazi insa, pesedistii si-au petrecut weekend-ul de dupa furtunosul congres impartiti in doua tabere: unii s-au distrat, aseara, la Clubul Diplomatilor, la petrecerea organizata de purtatorul de cuvant al grupului de la Camera, Cristian Dumitrescu, altii, in frunte cu Adrian Nastase si Mircea Geoana, au fost la Botosani, la inmormantarea sotiei lui Octav Cozmanca.

Socrii presedintelui Traian Basescu au sarbatorit nunta de aur

Parintii primei doamne a Romaniei s-au aflat sambata printre cuplurile care au fost sarbatorite de Primaria Suceava la implinirea a 50 de ani de casatorie. Gheorghe si Aurora Andrusca, socrii presedintelui Romaniei, Traian Basescu, au venit sa spuna din nou "da" in fata ofiterului starii civile.

Ei sunt la fel de indragostiti ca in prima zi, iar bucuria a fost de doua ori sarbatorita in familia Andrusca, respectiv 50 de ani de casatorie si sarbatorirea numelui tatalui primei doamne. Gheorghe Andrusca a spus ca a fost sunat de Traian Basescu, care i-a spus "La multi ani!" de ziua numelui.

El a precizat ca vorbeste din cand in cand cu presedintele Romaniei, doar cate unu-doua minute la telefon, si nu mai mult, deoarece acesta este un om foarte ocupat. Primaria Suceava a organizat sambata o serie de manifestari dedicate exclusiv cuplurilor care au implinit 50 de ani de casnicie. Organizatorii le-au oferit cate o floare, o diploma si cate 2 milioane de lei.

Stolojan: Clauza de salvgardare nu se refera la standarde locale

Consilierul prezidential Theodor Stolojan a declarat jurnalistilor ieri la Targu-Mures ca aplicarea clauzei de salvgardare nu se raporteaza la standarde locale, ci la respectarea drepturilor omului.

Declaratia a fost o reactie la solicitarea CNS si CNMT de aplicare a clauzei de salvgardare a Romaniei daca nu se accepta infiintarea "Regiunii Administrative Autonome a Secuimii".

"Clauza de salvgardare nu se refera la asemenea cerinte, ci la respectarea drepturilor omului, care cuprinde inclusiv drepturile minoritatilor nationale, in conformitate cu standardele europene, nu cu standardele locale pe care le gandeste cineva sau altcineva", a declarat Stolojan, care a adaugat ca Uniunea Europeana judeca fiecare stat membru sau candidat in functie de standardele din Uniune

. Consiliul National al Maghiarilor din Transilvania (CNMT) si Consiliul National Secuiesc (CNS) au cerut sambata printr-o hotarare a Parlamentului European aplicarea clauzei de salvgardare pentru Romania daca statul roman nu aproba infiintarea "Regiunii Administrative Autonome a Secuimii".