Sincer, n-am crezut ca se va intampla asa si chiar am dat un pronostic "pe invers", cu doar cateva ore inainte, in direct la MixFM. Ba, mai mult, am spus ca cei prezenti la plenara, pardon, congres, cadre de nadejde, alese cu grija din activul de partid, nu vor fi foarte deranjati de apelativul cu care l-ai invitat pe Adrian Nastase la cuvant.

Se pare insa ca n-a fost asa. Si asta nu pentru ca ar fi crezut despre tine ca te-ai schimbat in ultimii ani, ca te-ai lepadat de convingerile comuniste. Nici vorba! Dar sunt convins ca s-au jenat teribil sa auda chestia asta spusa cu voce tare. Spiritul de "ilegalitate" a fost spulberat, a fost ca o trezire brusca dupa un vis rosu.

M-a amuzat teribil ipocrizia noilor conducatori, care s-au grabit sa-ti lubrifieze alunecarea pe toboganul istoriei cu epitete generoase si cu aprecieri deosebite.

Ion Iliescu are merite incontestabile si va avea intotdeauna un loc al sau in PSD. Avem nevoie de Ion Iliescu, de sfaturile lui si de experienta sa. Ion Iliescu este in sine o investitie politica. Si alte asemenea dulcegarii, numai bune de crescut glicemia celor cu naturelul mai simtitor.

Nu-ti face iluzii, Nelule! N-au nevoie de experienta ta si nici de sfaturile tale. Daca nu te retragi singur la pensie, te vor marginaliza (mai tii minte senzatia?) incetul cu incetul, in asa fel incat sa nu provoace convulsii electoratului tau stabil.

Daca nu ma crezi pe mine, poti s-o intrebi pe Corina! Care, dupa ce se dadea de ceasul mortii ca pleaca din partid daca nu vei fi presedinte, s-a asezat acum la masa cu arogantii, prostanacii si imbuibatii.

Stiu ca te oftici de moarte ca nu mai ai vigoarea de acum 12 ani, cand i-ai dat peste bot lui Petre Roman si ti-ai mutat jucariile in alt partid, cu care ai castigat alegerile. Nu mai tine. Te sfatuiesc sa nici nu incerci pentru ca vei fi surprins sa vezi cat de putini te vor urma.

Draga nea Nelule,

Am fost tentat o clipa sa vars o lacrima (apropo, lui Nastase nu i-a iesit figura!) de dorul tau, gandindu-ma ca de saptamana viitoare presa va fi un pic mai saraca. Dar n-are rost. Pentru ca nimic nu se pierde, totul se transforma. Iar tu te vei transforma intr-o stafie simpatica sau nu, care va bantui ani buni de-acum incolo prin birourile partidului si prin redactii.

Multe intamplari care vor urma se vor raporta la tine. Aici e consensul pe care ti-l doresti de atata amar de vreme: ti-ai castigat locul in cartea de istorie. Dar sa nu uiti, nea Nelule, ca in cartea de istorie e si nea Nicu. Asa cum noi nu vom scapa niciodata de spectrul tau, nici tu nu vei scapa de al lui!