Lupta pe care bancile o duc in fiecare zi pentru a se impune in fata clientului se acutizeaza de fiecare data in preajma Sarbatorilor, prin lansarea de oferte care mai de care mai "speciale".

Dupa Craciun, perioada in care era greu de ales din multitudinea de servicii sau premii oferite de banci, iata ca si in acest an, cu ocazia Pastelui, suntem asaltati cu noi oferte ale institutiilor de credit.

Bonus la cumparaturile cu cardul

Banca Comerciala Romana (BCR) a decis sa acorde, in perioada 1 aprilie-31 mai, un bonus de 3% oricarui detinator de card de credit in lei BCR MasterCard, pentru efectuarea platilor la cumpararea de bunuri si servicii de la comerciantii care au contract cu BCR. Detinatorii de carduri au la dispozitie peste 5.000 de puncte de vanzare, la circa 3.300 de comercianti, unde pot plati utilizand cardul.

Singura conditie este ca valoarea platilor efectuate in decursul unei luni sa depaseasca 1.200.000 de lei. Bonusul se va acorda prin creditarea conturilor utilizatorilor cu contravaloarea bonusului incepand cu prima zi lucratoare din luna care urmeaza celei in care s-au efectuat cumparaturile.

Nici Raiffeisen Bank nu se lasa mai prejos in aceasta perioada si, sub sloganul "Cadouri speciale pentru clienti speciali", ofera posesorilor de carduri o reducere de 5% din valoarea platilor efectuate prin intermediul cardului. "Cadoul" insa va fi virat in contul de card in primele 15 zile ale lunii urmatoare, pentru toate cumparaturile din luna curenta.

Oferta va fi valabila in perioada 1 aprilie-15 mai 2005, de fiecare data cand detinatorii de carduri vor cumpara de la OMV, Mega Image, McDonald’s, Domo, Flamingo, Profi, Hollywood Multiplex, Diverta, Cris-Tim si Diana Supermarket (Braila) si vor achita cu cardul de credit Raiffeisen Bank.

Credite-surpriza

Dintre toate institutiile de credit, BRD - Groupe Societe Generale a gasit, se pare, cea mai originala modalitate de a atrage noi clienti in preajma Sarbatorilor de Paste.

Astfel, dupa lansarea unui nou credit pentru nevoi personale (Expresso Dublu) cu dobanzi de 12,5% pentru creditele contractate in lei si de 9,5% pentru cele in euro, conducerea bancii a initiat si o campanie promotionala.

Prin aceasta clientii care vor contracta, in perioada 4-30 aprilie 2005, un credit Expresso Dublu vor primi un cadou de un milion de lei in conturile de economii pe care le au deschise la BRD.

Valoarea maxima a imprumutului este de 30.000 de euro, creditul putand fi garantat cu ipoteca asupra unei proprietati imobiliare. Accesul la credit este asigurat de venituri lunare in valoare de minimum 200 de euro, constituirea unui avans nefiind necesara.

O alta oferta promotionala a BRD aflata in prezent in derulare si care se intinde pe o perioada mai lunga este cea numita "Castigi... NET!", desfasurata in perioada 1 aprilie-30 iunie 2005. In urma tragerii la sorti, clientii care aleg serviciul BRD-NET pot castiga, in aceasta perioada, unul dintre cele trei abonamente Internet in valoare de 300 de euro (fara TVA) la furnizorul preferat.

Tot cu ocazia Sarbatorilor de Paste, Casa de Economii si Consemnatiuni a lansat, incepand cu 15 aprilie 2005, o noua oferta de credit pentru nevoi personale, "Special 5.000" si "Special 20.000", considerata de oficialii bancii extrem de avantajoasa pentru clienti. Pentru creditul „Special 5000" dobanda perceputa este de 13,5%, in timp ce pentru creditul „Special 20000" dobanda este de 12%.

Trebuie mentionat insa faptul ca aceste plafoane ale dobanzilor nu sunt valabile decat in primele sase luni de la incheierea contractului, dupa aceasta perioada revenindu-se la o dobanda variabila. Creditele pot fi obtinute de la agentiile desemnate in acest scop, doar in perioada 6 aprilie-15 mai.

Servicii speciale oferite de banci in preajma Sarbatorilor

BancaProdus

BCR pachetul de credite ipotecare-imobiliare si imprumutul pentru nevoi

BRD creditul pentru nevoi

CEC creditele pentru nevoi personale

Banca Tiriac creditul pentru nevoi

ABN AMRO creditul pentru nevoi

HVB Bank creditul pentru locuinta

Banc Post si Raiffeisen transferul de bani prin Western Union

ING creditul ipotecar

UniCredit creditul ipotecar