Compania Siemens Communications a lansat la CERF 2005 - Siemens Mobile Office @vantage - o solutie de sincronizare a telefonului mobil sau a PDA-ului cu serverul de la birou, care poate mentine utilizatorii conectati cu munca de la birou atunci cand sunt in miscare.

Noua solutie - de ultima generatie - permite primirea si trimiterea de e-mailuri in timp real, accesul si sincronizarea cu organizatorul clientului de e-mail si filtrarea mesajelor de e-mail.

,,Siemens Mobile Office @vantage ofera utilizatorilor o libertate de miscare deosebita si un control 24/24 asupra aplicatiilor de tip office folosite cu preponderenta la birou.

Prin intermediul acestei solutii, oamenii de afaceri sau cei care folosesc aceste aplicatii pot ramane in contact permanent cu munca lor , a declarat Stefan Moise, director Siemens Communications.

Potrivit reprezentanTilor companiei, punctul forte al aplicatiei Siemens este faptul ca aceasta functioneaza indiferent de tipul conexiunii prin care terminalul mobil acceseaza Internetul, fie CSD, GPRS, UMTS, LSN, sau W-LAN.

De asemenea, un alt avantaj al aplicatiei Siemens, prin comparatie cu alte aplicatii similare gen BlackBerry, este faptul ca asigura securitatea datelor transferate prin e-mail.

Cerintele necesare pentru a instala Siemens Mobile Office @vantagepwe sunt un computer, Procesor Pentiun 1Ghz, 1Ghz memorie, 1 GB spatiu harddisk liber, Windows2000/2003 Server si acces administrativ la domeniul Windows al serverului de tip Exchange.

La standul Siemens de la CERF pot fi admirate si ultimele modele de telefoane mobile prezentate luna trecuta la CeBIT.