Vestile rele continua sa curga din Irak. Jurnalistii cad din nou victime violentei. Un cameraman, care lucra pentru Associated Press, a fost ucis in timpul unui schimb de focuri, izbucnit la Mosul, in nordul tarii. Gloantele au ranit si un fotograf al aceleiasi agentii.

Cameramanul Saleh Ibrahim avea in jur de 30 de ani si era tatal a cinci copii. Circumstantele mortii sale sunt inca neclare. Incidentul vine pe fundalul unui dublu atentat la Tikrit, soldat cu 7 morti si 37 de raniti.

Cei doi jurnalisti de la Associated Press s-au deplasat impreuna la locul unei explozii, produsa linga al-Yarmook, la 350 de kilometri nord de Bagdad. Explozia a vizat o patrula americana si s-a soldat cu ranirea a doi civili irakieni. Un alt ziarist a declarat ca trupele americane erau in zona.

La un moment dat, au izbucnit mai multe focuri de arma, iar cameramanul si fotograful au fost atinsi de gloante. Grav raniti, Saleh Ibrahim si Mohammed Ibrahim au fost transportati la spital. Saleh avea trei gloante in piept si a murit la putin timp dupa internare.

Mohamed a fost tratat pentru rani la ceafa si este in afara oricarui pericol. Politia din Mosul a precizat ca nu a intervenit deoarece soldatii americani erau prezenti la locul incidentului. Conducerea Associated Press a anuntat ca va investiga circumstantele in care a murit cameramanul.

In acest timp, la Tikrit, un dublu atentat, comis impotriva Academiei de politie si a unui birou militar, a lasat in urma cel putin 7 morti si 37 de raniti. Printre victime sunt si 22 de politisti irakieni.