Geoana. Il intreaba un reporter pe Mircea Geoana ceva despre posibilitatea ca Romania sa isi retraga trupele din Irak si Geoana raspunde o juma de ora despre Dumnezeu, solidaritate si mecanisme de negociere. Nimic despre retragere. Nici da, nici ba, nici nimic.

Acum 2 zile, la o intalnire cu studentii economisti, o blonda super il intreaba pe Geoana cum vede relatiile cu R Moldova in perspectiva integrarii euro. Geoana raspunde juma de ora , vorbind despre Ucraina, martzieni si filosofia antagonismului. Aproape nimic despre Basarabia. Dar promitand la fiece 10 minute ca va reveni asupra Basarabiei.

De vreo 100 de ani, oameni ca Geoana , Iliescu sau Severin tot promit ca revin asupra Basarabiei dar nu-s buni decat de simpozioane si imposturi. Mi-e rusine ca atat de mult timp, oameni precum Geoana sau Severin au reprezentat diplomatia Romaniei. Oameni de subcultura Externelor, care nu vor obtine niciodata nimic pentru ca nu sunt in stare de raspunsuri transante. In fapt, ei apartin in

continuare aceleeasi scoli: scoala Bunicutzei Iliescu. Pe Geoana, pe Severin, pe altii care se dau drept priceputi in politici, ii separa de Iliescu doar varsta, prietenii, culoarea papillonului si priceperea in lb engleza, dar ei apartin aceleeasi scoli. Baietii astia ar avea multe de invatat de la Basescu, dar nu n-au cand sa o mai afle, prea ocupati sa se asculte.

Base face gafe inimaginabile dar compenseaza totul ptr ca raspunde punctual la intrebari. E onest. Intr-un timp scurt a fost de doua ori la Chisinau, uite un raspuns pe care l-ar pricepe pana si un redactor de la Libertatea, ziarul doamnelor dezbracate.

Cine sa-l invete pe Geoana sa fie onest macar la interviuri? La intrebari adresate in public? Miron? Bombonel? Vreo agentie de impresariat artistic? Geoana...