Dinamo a parasit rusinos lupta pentru titlu, fiind umilita, scor 1-5, de FC National. Duminica seara, in Cotroceni, "bancarii" i-au chinuit groaznic pe "ciinii" lui Andone. Invinsa de Ionica Serea in penultimul act al Cupei Romaniei, trupa lui Landi s-a razbunat cu virf si indesat pe dinamovisti, beneficiarii deciziilor luate de brigada de arbitri acum 10 zile.

Jocurile de culise care macina conducerea si gafele comise atit de jucatori, cit si de antrenorul Ioan Andone au dus echipa din Soseaua Stefan cel Mare la faliment.

• Dupa meci, Ioan Andone a luat prima masura: jucatorii au fost dusi de la stadion direct in cantonamentul de la Saftica. "E cea mai usturatoare infringere de cind am venit la Dinamo, in 2003. Am trait o mare rusine. Nu mi s-a mai intimplat niciodata asa ceva. Am facut analiza jocului si voi lua masuri", s-a vaicarit "Falcosul". La Saftica a ajuns si presedintele Nicolae Badea.

"A fost un rezultat jenant. Am petrecut cea mai trista zi de Florii. Nu exista nici o scuza pentru prestatia din Cotroceni! S-a stricat imaginea clubului. Reconsideram obiectivele echipei. Ne-au mai ramas Cupa si locul doi in campionat. In ceea ce-l priveste pe antrenor, el are obligatii contractuale de indeplinit. Vom evalua situatia intr-o viitoare sedinta", a precizat Badea.

• "Nu mai sint sanse la titlu", a intarit "vicele" Gigi Netoiu, un adversar declarat al lui Andone. Si Borcea se afla de partea "Comandantului". Conducatorii nu sufla insa nici o vorba despre vinzarile masive care au subrezit permanent echipa. Daca Andone nu va cistiga Cupa Romaniei, el va fi, mai mult ca sigur, demis.

• Surse apropiate conducerii ne-au declarat ieri ca elevilor lui Ioan Andone li se pregateste o pedeapsa exemplara: "Jucatorii vor fi anuntati ca au fost amendati, fiindca au patat imaginea clubului. Li se vor retine ultimele doua prime de campionat. Masurile vor fi luate dupa meciul de Cupa". Primele respective insumeaza 5.000 de dolari de caciula.

• Miine, la meciul cu FCM Bacau, poarta campioanei va fi aparata de Bogdan Stelea, dupa gafele comise duminica de Gaev. "Arnold" se va retrage la vara din activitate. "Va trebui sa ne cautam portar, fiindca Munteanu nu se va intoarce la Dinamo. El isi cauta deja contract in strainatate", sustin surse de la gruparea din Soseaua Stefan cel Mare.

• Oficialii "ciinilor rosii" au aflat duminica de ce nu vin suporterii la meci. "Avem fani pe Internet si la televizor", se plingea Andone. "Jocul echipei i-a indepartat pe sustinatori", concluziona ieri Nicolae Badea.

O bere de la antrenor

Cristi Munteanu, portarul imprumutat de Dinamo la FC National, a fost criticat de Ioan Andone. "Cristi Munteanu facea atmosfera cind era "rezerva". Nu rezista presiunii. Credeti ca s-ar fi dus la FC National daca Marius Popa n-ar fi plecat la Poli AEK?", a acuzat Andone la "Recursul Etapei". Portarul n-a dorit sa replice, precizind: "Din 15 iunie voi reveni la Dinamo, conform contractului".

La scorul de 2-1, Babicu’ a parat exceptional mingea expediata cu capul de Claudiu Niculescu. "Si antrenorul Landi m-a felicitat. Mi-a zis ca daca n-as fi aparat acea minge, scorul ar fi devenit 2-2, iar Dinamo ar fi intors meciul. M-a cinstit cu o bere pentru acea interventie. Am fost supermotivati la acest meci. Am fost inraiti, dupa episodul din Cupa".

Antecedente

Dinamo a mai incasat cinci goluri intr-un meci cu Ioan Andone la cirma, pe 7 mai 2003, la un joc cu Sportul Studentesc, in Regie. Partida s-a incheiat insa cu victoria "ciinilor": 6-5. Un alt episod de pomina s-a petrecut pe 11 noiembrie 2000, cind Foresta a invins in "Groapa" cu 5-4, revenind de la 0-4. La conducerea echipei se afla atunci Cornel Dinu.

Pe 15 aprilie 2000, Rapid a "demolat" Dinamo cu 4-0.

Topul celor mai rusinoase infringeri

U Cluj-Dinamo 5-0 (9.06.1968)

Dinamo-Sportul 0-5 (31.05.1986)

Steaua-Dinamo 5-0 (4.04.1998)

Landi vorbeste despre un scenariu

Antrenorul Roberto Landi a stirnit zimbete cind a fost inscaunat la FC National, unde a fost recomandat de Walter Zenga, cu care este prieten la catarama. Fara sa posede o carte de vizita demna de consideratie, Landi, fost portar, a uimit asistenta la prima sa conferinta de presa, spunind: "FC National n-are suporteri? O sa-i aducem din Italia, cu o cursa charter!".

In retur, echipa italianului a adunat puncte, desi i se prevedea un viitor sumbru.

Dupa victoria obtinuta in fata celor de la Dinamo, Landi ne-a declarat: "Multi ne dadeau ca si retrogradati, dupa ce echipa a ramas, in iarna, fara opt jucatori. Lucrurile nu stau chiar asa. Ca antrenor, eu incerc sa fiu un tip umil si sa-mi vad de munca mea. In meciul cu Dinamo am jucat perfect".

Landi lauda nivelul Diviziei A, dar face o observatie: "Campionatul nu este slab, dar ar trebui sa fie cit mai putine partide cu rezultatul dinainte stiut. Una dintre acele partide a fost cea dintre Dinamo si FC National, din semifinalele Cupei".

Afirmatia italianului lasa sa se inteleaga ca scenariul meciului din semifinalele Cupei Romaniei era dinainte stabilit! Intrebat daca are cunostinta despre partide suspecte din Divizia A, tehnicianul a evitat sa se pronunte: "Ar putea fi unele!".