Calculatoare cu 60% mai ieftine pentru IMM-uri

de Alina Stanciu     Cotidianul
Marţi, 26 aprilie 2005, 0:00Micii intreprinzatori, care desfasoara activitati de comert, isi pot achizitiona anul acesta calculatoare, platind numai 40% din contravaloarea acestora. Restul de 60% este finantat de Stat, prin programul pentru informarea intreprinzatorilor.

Prin Programul „Informarea si Educarea Comerciantilor", Agentia Nationala a Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii si Cooperatiei acorda IMM-urilor eligibile 60% din costurile aferente achizitionarii de tehnica de calcul necesara desfasurarii activitatii proprii. Valoarea alocatiei financiare nu poate depasi valoare de 30.000.000 de lei.

Cursuri de pregatire si finantare de la stat

Bugetul alocat anul acesta Programului se ridica la 12 miliarde de lei, din care 0,4 miliarde sunt destinati cheltuielilor pentru implementarea, administrarea, monitorizarea si evaluarea programului.

Printre activitatile ce se pot finanta prin intermediul acestui program se mai numara participarea la cursuri de formare, realizarea de site-uri pe internet sau achizitionarea de aparate de marcat electronice fiscale.

De prevederile Programului pot beneficia agentii economici, persoane juridice societati comerciale sau cooperative, precum si persoane fizice sau asociatii familiale sint autorizate sa desfasoare activitati de comercializare de produse si servicii.

Criterii de eligibilitate

Micii intreprinzatori mai trebuie sa aiba capital social integral privat si o cifra de afaceri anuala pana la echivalentul in lei a 8 milioane EURO, pina la 249 de angajati si o durata de functionare de cel putin un an la data depunerii solicitarii acordului de principiu.

Nu in ultimul rind, sunt exclusi agentii economici care au datorii la bugetul statului si la bugetele locale si cei care au mai accesat finantari de la bugetul de stat in ultimii trei ani.

SAPARD cofinantat in leasing

De anul acesta, potentialii beneficiari ai programului SAPARD isi vor putea asigura partea de cofinantare, obligatorie in vederea accesarii fondurilor nerambursabile, prin leasing financiar.

In baza unui protocol incheiat intre Agentia SAPARD si MTS Leasing GMBH ofera agentilor economici din mediul rural posibilitatea obtinerii de fonduri cu o maturitate de 20 de ani si cu o dobinda fixa de 5% pe an. Avansul este de 15%, la care se mai adauga taxe de management de 5% din valoarea proiectului.

Fondurile destinate realizarii proiectului urmeaza a fi puse la dispozitia beneficiarului pentru efectuarea platilor catre furnizor.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


91 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by