Ministerul Economiei si Comertului are in vedere inchiderea a circa 12 unitati miniere nerentabile din intreaga tara, in timp ce restructurarile de personal vor continua pana in 2007, a anuntat la Petrosani ministrul Codrut Seres. "Unitatile miniere sunt identificate, sunt prezente in strategia de restructurare a sectorului minier. Sunt circa 11-12 unitati miniere vizate", spune Seres.

Acesta a precizat ca, oricum, pana in 2007 vor fi eliminate subventiile acordate sectorului minier, cu exceptia extractiei de huila, unde se vor mai aloca fonduri pana in 2010. Aceste aspecte sunt cuprinse in strategia guvernamentala de restructurare a sectorului minier national. Dar ministrul Codrut Seres a precizat ca se are in vedere crearea de complexuri energetice.

Pentru Valea Jiului, de exemplu, vor fi infiintate cel mult doua complexuri energetice, care sa cuprinda unitatile miniere viabile. Nu este exclusa insa nici privatizarea minelor pentru care exista interes, problema care s-a discutat si la intalnirea interministeriala de la Petrosani. "Vom privatiza unitatile miniere pentru care exista interes din partea investitorilor.

Sunt si unitati miniere din Valea Jiului pentru care exista interes", a declarat ministrul Economiei si Comertului.