Presedintele Societatii Romane de Televiziune, Valentin Nicolau, a pretins, luni, in fata Comisiei de ancheta privind activitatea SRTV si SRR, ca a avut o discutie cu un emisar al Palatului Cotroceni, care i-ar fi propus numirea ca director la stiri a ziaristei Rodica Culcer.

Mai mult, Nicolau sustine ca se urmareste inlaturarea actualei conduceri a Televiziunii publice si inlocuirea ei cu una obedienta, care face jocurile actualei puteri.

Acuzatiile au fost respinse de deputatul PNL, Raluca Turcan, care a apreciat ca, daca s-ar fi dorit schimbarea conducerii radioului si televiziunii publice, ar fi fost respinse rapoartele de activitate ale celor doua institutii.

Jurnalista Rodica Culcer ne-a declarat ca nu stie nimic despre aceasta propunere, si nici o alta persoana nu a confirmat, pana in acest moment, discutia lui Nicolau cu Cotroceniul.

Directorul postului Radio Mix Fm, Andi Lazescu, membru in Consiliul de Administratie al TVR, a apreciat pentru Hotnews.ro, ca este vorba despre o intoxicare si de adevarate "carlige de incercare", cu diferite nume, care alimenteaza speculatii foarte greu de probat.

Cum a ajuns Nicolau la aceste acuze

Luni, in timpul audierilor din comisia de ancheta, senatorul PSD, Razvan Teodorescu a pornit de la stenogramele Consiliului de Administratie a SRTV din 8 feb. 2005, potrivit carora, in acel CA, Valentin Nicolau ar fi spus " ni s-a propus un targ: razi directia de la stiri si ii pui pe cei pe care ti dam noi pe lista si iti garantam ca ramai pe val".

Razvan Teodorescu l-a intrebat pe Nicolau cine i-a facut aceasta propunere. Presedintele SRTV a evitat sa raspunda direct, mentionanad ca discutia a fost una privata, ce a avut loc in biroul sau. El a mai precizat ca aparitia in presa a acestie discutii ar demonstra ca telefoanele din biroul sau sunt ascultate.

Teodoresu a reformulat intrebarea: "Este adevarat ca un emisar al lui Traian Basescu, vorbind in presedintiei sau al sau personal, i-ar fi cerut sa o puna pe Rodica Culcer sefa la stiri?"

Raspunsul lui Nicolau a fost promt: Da!