Ministerul Mediului a avertizat prefecturile din 30 de judete din interiorul arcului carpatic si din zonele de deal si de munte ca in cursul zilei de marti se vor semnala ploi insemnate cantitativ. Aria precipitatiilor se va restrange abia in cursul zilei de maine.

Judetul Timis, zona cea mai afectata de inundatii, este in continuare in pericol. Sute de persoane sunt in curs de evacuare. Presedintele Traian Basescu a ajuns in cursul noptii la Timisoara, pentru a participa la un comandament de aparare impotriva inundatiilor care au lovit in special Banatul.

Seful statului s-a deplasat, in acesta dimineata, in locurile afectate de ape si in cele in care se afla persoanele sinistrate. Si ministrul agriculturii, Gheorghe Flutur, s-a aflat ieri la Caras-Severin pentru a estima pagubele produse de inundatii si le-a promis producatorilor agricoli un sprijin de urgenta pentru reinfiintarea culturilor.

Precipitatiile abundente din ultima perioada au produs pagube pe o suprafata de aproximativ 110 mii de hectare de teren agricol, daunele ridicandu- se la aproximativ 266 de miliarde de lei.