Marti, in primul meci al semifinalelor Ligii Campionilor, Ac Milan a reusit sa treaca de PSV cu 2-0. Golurile lui AC Milan au fost marcate de Sevcenko (min. 42) si Tomasson (min. 90).

Prin aceasta victorie, AC Milan a luat un avantaj destul de mare pentru calificarea in finala.

Andrei Sevcenko a marcat in minutul 42, dupa o pasa primita printre fundasii olandezi. In prelungirile reprizei a doua, Jon Dahl Tomasson a marcat pentru 2-0 printr-un sut trimis pe centrul portii.

Olandezii au avut si ei destule ocazii de gol. Cel mai periculos om de-al lor, Farfan Jefferson a fost lipsit de noroc si nu a reusit sa inscrie.

"Milan a avut o strategie buna de contraatac. Golul lui Tomansson este foarte important, un avantaj de doua goluri este urias, chiar vital pentru noi. Sunt multumit deoarece a fost un meci foarte dificil pentru echipa mea", a spus Shevchenko.

Capitanul lui PSV, Mark van Bommel a fost nemultumit din cauza faptului ca echipa sa a dominat meciul in mare parte, dar fara rezultate pe tabela.

"In prima parte am jucat excelent, cu exceptia unei faze din care s-a marcat primul gol. In repriza secunda, nu cred ca exagerez daca spun ca am fost cu mult peste adversari. Am avut cinci ocazii clare", a spus Bommel.

PSV va avea mult de muncit in meciul din retur pentru a spera la calificare.

AC Milan: Dida, Cafu, Maldini, Kaladze, Shevchenko, Gattuso, Crespo (Tomasson 64), Seedorf (Serginho 81), Pirlo (Ambrosini 72), Kaka, Stam.

rezerve: Abbiati, Costacurta, Inzaghi, Rui Costa.

Cartonas galben: Seedorf.

Goluri: Shevchenko 42, Tomasson 90.

PSV: Gomes, Ooijer, Lee, Alex, Bouma (Lucius 46), Van Bommel, Park, Cocu, Beasley (Vennegoor of Hesselink 61), Vogel, Farfan.

rezerve: Zoetebier, Addo, Bogelund, Afellay, Sibon.

Cartonase galbene: Gomes, Ooijer.

Spectatori: 75.000

Arbitru: Kyros Vassaras (Grecia).