Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, a fost audiat ca martor, ieri, de catre procurorii militari, in cazul desprinderii fostei sectii de fotbal din Clubul Sportiv al Armatei "Steaua" Bucuresti, in 1998, dupa cum ne informeaza surse judiciare.

Mircea Sandu a avut o discutie de jumatate de ora cu procurori ai Sectiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Hilar, purtatorul de cuvant al FRF, Mihai Zaharia, a precizat ca Mircea Sandu nu face nici o declaratie, deoarece este "suparat pe presa". Aici trebuie spus ca seful FRF este, probabil, suparat pe presa sportiva, care in repetate randuri i-a cerut demisia din aceasta functie.

In sfarsit, Sandu a generalizat aceasta suparare pe toata mass-media romanesti, indiferent daca se ocupa cu stirile sportive sau cu documentare pentru investigatii.

Protocolul din 1999

Exista un celebru protocol, din 7 martie 1999, dintre Victor Babiuc (din partea MApN) si Viorel Paunescu (din partea FC Steaua Bucuresti) privind transferarea Stadionului Steaua de la MApN la firma lui Paunescu.

In cadrul Adunarii Generale Constitutive din data de 9 aprilie 1998, a fost aprobata transformarea sectiei de fotbal profesionist al CSA Steaua Bucuresti in "FC Steaua Bucuresti", asociatie sportiva fara scop patrimonial. Viorel Paunescu a fost numit presedinte al Consiliului de Administratie al clubului Steaua Bucuresti.

In februarie 1999, printr-o hotarare de guvern, fosta putere a facut cadou patrimoniul Clubului Sportiv al Armatei (CSA) "Steaua" unei asociatii nonprofit, condusa de Viorel Paunescu, respectiv Asociatiei de Fotbal Club "Steaua" Bucuresti (AFCS). Aceasta a primit in folosinta gratuita, pe 20 de ani, Stadionul "Steaua", terenurile de antrenament, baza hipica, garajele etc.

Fara nocturna

Hotararea de guvern a fost semnata de Radu Vasile, Victor Babiuc, Decebal Traian Remes si Crin Antonescu. Fosta putere, prin intermediul ministrului apararii Ioan Mircea Pascu, a inteles sa se inscrie pe aceeasi linie, sustinand in continuare interesele asociatiei lui Viorel Paunescu.

CSA Steaua datoreaza zeci de miliarde de lei firmei Tehnorob, care - in vederea recuperarii datoriei - a obtinut dreptul de a scoate la licitatie instalatia de nocturna a Stadionului Steaua. Aici trebuie spus ca, ulterior, aceasta creanta a fost achitata de catre actualul patron al FC Steaua, Gigi Becali.

Si cum AFCS-ul lui Viorel Paunescu nu poate sta 20 de ani fara nocturna, Ministerul Apararii Nationale s-a gandit sa-i dea o mana de ajutor si a intreprins unele demersuri juridice. Primul dintre acestea a fost un memoriu inaintat procurorului general al Romaniei, Tanase Joita, in vederea promovarii unui recurs in anulare impotriva hotararii judecatoresti care dadea castig de cauza Tehnorob.